Τι τρέχει με την AstraZeneca – Βρέθηκαν 250.000 δόσεις εμβολίων κρυμμένες στις εγκαταστάσεις της

Μία εξέλιξη που δεδομένα προκαλεί απορίες, ερωτηματικά και διάθεση για περαιτέρω έρευνα από την Κομισιόν, σημειώθηκε στο σίριαλ «διάθεση εμβολίων από την AstraZeneca στην ΕΕ».

Η αγγλοσουηδική εταιρία επρόκειτο, βάσει συμφωνίας και συμβολαίων, να έχει παραδώσει ως τα τέλη Μαρτίου σχεδόν 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού. Αφού πρώτα δήλωσε αδυναμία και ήρθε σε σφοδρή σύγκρουση με τα κράτη – μέλη, τελικά έφτασε με πολλά ζόρια στην παράδοση του 30% των δόσεων.

Η νεότερη, λοιπόν, εξέλιξη είναι ότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Ρώμη, εντοπίστηκαν 29 εκατ. δόσεις, τόσες δηλαδή όσες η AstraZeneca έχει παραδώσει.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, κάποιες από αυτές παρασκευάστηκαν από την υπεργολάβο της AstraZeneca στην Ολλανδία. Δεν είναι απίθανο να προορίζονται όντως για τις χώρες της ΕΕ, ωστόσο στην Κομισιόν εκτιμούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Astrazeneca να προόριζε εξαγωγή σοβαρού αριθμού εκτός Ευρώπης.

Μένει να δούμε τι θέση θα πάρει η ίδια η εταιρία που τον Φεβρουάριο ετοιμαζόταν για εξαγωγή 250.000 δόσεων προς την Αυστραλία. Μια εξαγωγή που εμπόδισαν οι ίδιες οι ιταλικές Αρχές.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...