Τι απαντούν Χαρδαλιάς και υπουργείο Υγείας στην καταγγελία για αναβολή εμβολιασμών σε υγειονομικούς στο «Σωτηρία»

Στην καταγγελία του γιατρού του Νοσοκομείου της Νίκαιας, Παναγιώτη Παπανικολάου, ότι αναβλήθηκαν εμβολιασμοί δεκάδων υγειονομικών για κορονοϊό στο «Σωτηρία» και τη θέση τους πήραν «ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι» απάντησε στη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανάφερε μεταξύ άλλων: «Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, σήμερα είχαν προγραμματισθεί να εμβολιασθούν 61 υγειονομικοί. Οι πέντε από αυτούς δεν εμβολιάσθηκαν λόγω ενός προβλήματος προγραμματισμού και θα εμβολιασθούν αύριο το πρωί».

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας ότι στο «Σωτηρία» έχουν γίνει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμοί, δήλωσε ότι «η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου».

«Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα εικοσιτετράωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν», πρόσθεσε.

Απάντηση και από τον διοικητή του «Σωτηρία»

Απάντηση στην καταγγελία έδωσε και ο διοικητής του «Σωτηρία» Σωκράτης Μητσιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι σήμερα «εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Παπανικολάου έγραψε πως στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι για σήμερα εμβολιασμοί δεκάδων υγειονομικών και τη θέση τους πήραν «ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι».

«Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν εντολή ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι. ΝΤΡΟΠΗ @Vkikilias», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...