Τι απαντά το υπ. Προστασίας του Πολίτη για την έξοδο του Λαγού από τη χώρα

«Η Αστυνομία λειτούργησε προληπτικά και άψογα. Τα ψέματα, επαναλαμβανόμενα μάλιστα, δεν είναι της Αστυνομίας, η οποία αντιθέτως παραθέτει με ακρίβεια, ενέργειες και γεγονότα», τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωση-απάντησή του σε σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής» και σε χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έξοδο από τη χώρα του Γιάννη Λαγού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής:

«Η εφημερίδα Αυγή απάντησε σήμερα, 21 Οκτωβρίου, στη χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας για την έξοδο από τη χώρα του Γ. Λαγού, με τίτλο “Το έγγραφο που καταρρίπτει τα ψέματα της Αστυνομίας”.

Όπως αναλύεται παρακάτω, η Αστυνομία λειτούργησε προληπτικά και άψογα. Τα ψέματα, επαναλαμβανόμενα μάλιστα, δεν είναι της Αστυνομίας, η οποία αντιθέτως παραθέτει με ακρίβεια, ενέργειες και γεγονότα.

Στον αντίποδα η Αυγή στέκεται πεισματικά και τυφλά απέναντι στην πραγματικότητα, αγνοώντας τα γεγονότα.

Ο Γ. Λαγός, ευρωβουλευτής, ταξίδεψε για Βρυξέλλες στις 13 Οκτωβρίου.

Απολαμβάνει ασυλίας και το βούλευμα 981/19 του Εφετείου διευκρινίζει με ποιους όρους μπορεί να ταξιδεύει. Όσο ισχύει η ασυλία, ούτε να συλληφθεί μπορεί ούτε να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα προς συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ανεξαρτήτως της περίπτωσης Λαγού, η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑΑ) απέστειλε έγγραφο προς τις αεροπορικές εταιρείες, στις 14 Οκτωβρίου, με τα (69) ονόματα των καταδικασθέντων στη δίκη της ΧΑ ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα εξόδου από τη χώρα. Στον κατάλογο ονομάτων περιλαμβάνεται και ο Γ. Λαγός διότι η ασυλία του μπορεί να αρθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, άρα τα σημεία ελέγχου πρέπει να είναι ενημερωμένα εκ των προτέρων για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα εξόδου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα. Η Αστυνομία ενήργησε προδραστικά, με ακρίβεια και πληρότητα. Ούτε “ολιγωρία”, ούτε “τους ξέφυγε ο Λαγός”.

Είναι κρίμα για μία ιστορική εφημερίδα να κατασκευάζει κατηγορίες τόσο εξόφθαλμα ανυπόστατες.

Το ίδιο σχόλιο περί πολιτικής ένδειας και παρακμής αρμόζει και στη δήλωση περί “ολιγωρίας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη” για το θέμα Λαγού στην οποία προέβη χθες στις 14:12 ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...