Τι αλλάζει στις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια – Η πιθανότερη ημερομηνία για άνοιγμα σχολείων (video)

Για τα ζητήματα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με την εκπαίδευση, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική της συνέντευξη και ανακοίνωσε αλλαγές… Αναφέρθηκε ξανά και στο άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και πως η πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων είναι η 8η Ιανουαρίου, όταν και λήγει το lockdown. Με βάση τις ημερομηνίες… κλειδιά που παίζουν και με όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Πανεπιστήμια

«Προβλέπεται ελάχιστη βάση εισαγωγής η οποία θα ορίζεται από το Πανεπιστήμιο και θα είναι ποσοστό επί της επίδοσης όλων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι μπορεί σε κάποια πανεπιστήμιά αυτή η ελάχιστη βάση εισαγωγής να είναι και πάνω από 10.

Μια επιπλέον αλλαγή στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ είναι ότι οι υποψήφιοι πλέον δεν θα μπορούν να δηλώνουν όλα τα τμήματα του πεδίου αλλά μικρότερο αριθμό, που θα ανακοινωθεί τις επόμενές ημέρες.

Νίκη Κεραμέως

Κολέγια

Σε ότι αφορά στους απόφοιτους κολεγίων, η υπουργός σημείωσε ότι δεν άλλαξε τίποτε και πως δεν υπάρχει ακαδημαϊκή αναγνώριση αλλά εξετάζεται αν θα δίνονται η όχι επαγγελματικά προσόντα. Επίσης, κρίνεται αν θα πρέπει κάποιος να δώσει εξετάσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια με επιπλέον μαθήματα.

Όπως είπε η κυρία Κεραμέως, αυτό που άλλαξε είναι ότι αυτή την διαδικασία δεν την κάνει ο επαγγελματικό σύλλογος δηλαδή τα επιμελητήρια, αλλά την κάνει μια υπηρεσία του υπουργείου. Και αυτό έγινε γιατί, όπως διευκρίνισε, «υπήρχε χρόνια καθυστέρηση στην διαδικασία και μας εγκαλούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Άνοιγμα των σχολείων

«Η επιθυμία και  στόχευσή μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουάριου», όπως δήλωσε η υπουργός, προσθέτοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί με βάση τους ειδικούς για την κατάσταση της πανδημίας.

«Όσο καλύτερα τηρήσουμε τα μέτρα τις επόμενες δύο εβδομάδες τόσο διασφαλίζουμε την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων»

Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση ακόμα αν οι λοιμωξιολόγοι θα δώσουν το πράσινο φως για να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και μετά οι άλλες βαθμίδες ή συνολικά όλη η εκπαίδευση.

Ανέφερε ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες αλλά και τα ΙΕΚ.

Τέλος, για τους φοιτητές στην επαρχία που πληρώνουν ενοίκια, η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ότι εξαρχής είχε ανακοινωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο θα γίνει εξ αποστάσεως, ενώ για τους μαθητές της Γ’ λυκείου που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις, η υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογής της εκπαιδευτικής ύλης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν ζητήματα.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...