Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έχασε 2.500 ευρώ στην Κρήτη – Τι συνέβη

Οι απάτες μέσω διαδικτύου είναι πλέον συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπου η πλειοψηφία των αγορών πραγματοποιείται μέσω ίντερνετ.

Όλο και περισσότεροι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, επιχειρούν να αποσπάσουν σημαντικά ποσά από ανυποψίαστους χρήστες, γι’ αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Θύμα μιας τέτοιας εξαπάτησης, έπεσε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ένας άνδρας στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, ο χρήστης του διαδικτύου θέλησε να αγοράσει ένα τρακτέρ μέσω αγγελίας που βρήκε στην πλατφόρμα του facebook.

Αφού επικοινώνησε λοιπόν με τον δήθεν πωλητή στην Κέρκυρα, (το μέρος βρίσκεται υπό αμφισβήτηση) συμφώνησαν να του καταβάλλει σε λογαριασμό τράπεζας το ποσό των 2.500 ευρώ για το γεωργικό μηχάνημα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ekriti.gr, μετά την εν λόγω ενέργεια, ο πωλητής εξαφανίστηκε, με συνέπεια ο Ηρακλειώτης να αντιληφθεί ότι επρόκειτο για απάτη και στη συνέχεια να καταγγείλει το περιστατικό στις Αρχές.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...