Θρήνος στη Ρουμανία: Πέντε νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο – Ήταν ασθενείς με κορονοϊό (video)

Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε ασθενείς με κορονοϊό στη Ρουμανία, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο που νοσηλεύονταν. Τα αίτια πρόκλησης του περιστατικού, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με τις αρχές, 102 άνθρωποι εκκένωσαν το εν λόγω κτήριο στο Βουκουρέστι, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου και να εξαπλώθηκε σε τέσσερις αίθουσες. Το νοσοκομείο είχε χτιστεί το 1953, ενώ είχε ανακαινιστεί πλήρως.

«Είναι σαφές ότι θέλουμε γρήγορα συμπεράσματα και λύσεις. Η κατάσταση επαναλαμβάνεται. Σχετικά πρόσφατα είχαμε μια παρόμοια τραγωδία και τώρα εδώ έχουμε ένα δράμα. Υπήρξαν μικρές φωτιές και σε άλλα νοσοκομεία. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτά τα επεισόδια και γίνονται έρευνες. Χωρίς αμφιβολία θα βρούμε τι συνέβη, ποιος είναι υπεύθυνος και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Κλάους Γιοχάνις.

Οι ασθενείς που κλήθηκαν να φύγουν άμεσα από το κτήριο, διέθεταν σοβαρές και μέτριες λοιμώξεις του COVID-19, ενώ οι περισσότεροι χρειάζονταν οξυγόνο. Συνολικά 44 από αυτούς, έχουν σταλεί σε άλλα νοσοκομεία αναφοράς της ρουμάνικης πρωτεύουσας και οι υπόλοιποι επανεγκαταστάθηκαν σε άλλα κτήρια του νοσοκομείου.

Συχνά τα προβλήματα στο σύστημα υγείας της Ρουμανίας

Πάνω από 7.000 ασθενείς, νοσηλεύονται με κορονοϊό σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Νοέμβριο, 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά, ενώ βρίσκονταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ακόμα και πριν ξεσπάσει η πανδημία, το σύστημα υγείας της χώρας δεχόταν πιέσεις κυρίως λόγω της διαφθοράς και της ανεπάρκειας.

«Είναι το τέταρτο νοσοκομείο που πιάνει φωτιά μέσα σε τρεις μήνες στη Ρουμανία. Και είναι δραματικό γιατί όλοι οι ασθενείς σε αυτά τα νοσοκομεία νοσηλεύονται με COVID-19. Ήταν βαριά άρρωστοι και χρειάζονταν οξυγόνο. Ευτυχώς, σε αυτήν την περίπτωση η παροχή οξυγόνου σταμάτησε αμέσως μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, αποφεύγοντας έτσι μια μεγαλύτερη τραγωδία. Η έρευνα συνεχίζεται», μετέδωσε η δημοσιογράφος του euronews.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...