Θλιβερή εικόνα στην Αργολίδα από τη θαλάσσια ρύπανση των χυμοποιείων – Μεγάλη οικολογική καταστροφή (video)

Οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος τις τελευταίες ημέρες στην εκβολή των λυμάτων του βιολογικού στον αργολικό κόλπο, ανάμεσα στο Ναύπλιο και τη Νέα Κίο, προκαλούν θλίψη και θυμό. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με μια τεράστια θαλάσσια ρύπανση και μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Η υπερφόρτωση των εγκαταστάσεων του βιολογικού από τα ανεπεξέργαστα λύματα της πλειοψηφίας των χυμοποιείων εκτός από την δυσοσμία που προκαλούν, έχουν προκαλέσει και θαλάσσια ρύπανση που είναι εμφανής στον προστατευόμενο υγροβιότοπο της Αργολίδας με τη θάλασσα να έχει αλλάξει χρώμα.

Οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν την Παρασκευή (05/02) και το Σάββατο (06/02). Η έντονη δυσοσμία προκάλεσε την παρέμβαση του Λιμενικού, της ΔΕΥΑ Ναυπλίου και της διαχειρίστριας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους Μυκηνών.

Το Λιμεναρχείο τοποθέτησε πλωτό φράγμα στο σημείο των εκροών του βιολογικού για να περιορίσει την ρύπανση, που όπως μπορείτε να δείτε και από το video drone είναι εμφανέστατη, ενώ ο Δημαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος σε δηλώσεις του κατήγγειλε τις επιχειρήσεις χυμοποίησης που δεν συμμορφώνονται με την νομοθεσία και διαθέτουν τα απόβλητα τους ανεπεξέργαστα στον βιολογικό και προανήγγειλε την προσφυγή στην εισαγγελική αρχή.

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και η ΔΕΥΑΡΜ Άργους συντάσσουν έκθεση προς τον εισαγγελέα και τις αρμόδιες υπηρεσίες με δείγματα από τα λύματα και φωτογραφικό υλικό ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους της περιβαλλοντικής ρύπανσης που έχει σημειωθεί, σε μια περιοχή ιδιαίτερου κάλους και φυσικής ομορφιάς που φιλοξενεί άγρια προστατευόμενη ζωή πολύ σημαντική για το περιβάλλον της Αργολίδας.

Πρόκειται για μια περιοχή, που όπως αναφέρθηκε, αποτελεί προστατευόμενο υγροβιότοπο, ενώ παράγει και πολλά αγροτικά προϊόντα.


(πληροφορίες από argolikeseidhseis.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...