«Θετική προσέγγιση» στο θέμα της Τουρκίας το μήνυμα στην ΕΕ – Πλάτες… Στόλτενμπεργκ στην Άγκυρα

Να μην ξεχάσουν την σημασία της Τουρκίας για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και τη Δύση και να αναζητήσουν «θετικές προσεγγίσεις», κάλεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, την ώρα που ξεκινούσε στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που θα αποφασίσει για την στάση έναντι των προκλήσεων της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ να βάζει ξανά… πλάτες στην Άγκυρα. «Κι εμένα με ανησυχεί η Τουρκία αλλά είναι πολύ σημαντική για το ΝΑΤΟ», είχε πριν από μερικές ώρες

«Φυσικά οι σύμμαχοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους», επεσήμανε ο Στόλντενμπεργκ, ωστόσο επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη θέση του, είπε ότι «η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της Δύσης, επειδή συνορεύει με το Ιράκ και τη Συρία».

«Η Άγκυρα υπήρξε καθοριστική για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στο Ιράκ και τη Συρία, φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο, ενώ είναι επίσης το μέλος του ΝΑΤΟ που υπέστη τις περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις» συνέχισε.

«Στο ΝΑΤΟ έχουμε εργαστεί για να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό αποκλιμάκωσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Παραμένω αφοσιωμένος στην ενίσχυση αυτού του μηχανισμού. Μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνομιλίες για την επίλυση της υποκείμενης διαφοράς», είπε ο γενικός γραμματέας.

«Και χαιρετίζω το γεγονός ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία έχουν συμμετάσχει σε αυτόν τον μηχανισμό αποσυμπίεσης και συμφώνησαν επίσης να ακυρώσουν ορισμένες στρατιωτικές ασκήσεις.

Πιστεύω επίσης ότι μέσω των τεχνικών συνομιλιών, των στρατιωτικών τεχνικών συνομιλιών στο ΝΑΤΟ σχετικά με την αποκλιμάκωση, μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε στο άνοιγμα του δρόμου για διαπραγματεύσεις, πολιτικές διαπραγματεύσεις, αντιμετώπιση των βασικών βασικών ζητημάτων, της κύριας διαμάχης. Φυσικά, οι σύμμαχοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους.

Ταυτόχρονα, νομίζω ότι και οι σύμμαχοι συνειδητοποιούν ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος, επειδή συνορεύει με το Ιράκ και τη Συρία. Και ήταν καθοριστική για την καταπολέμηση του ISIS, την απελευθέρωση του εδάφους του ISIS που ελέγχεται στο Ιράκ και τη Συρία», εξήγησε.

Την ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, τόσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Αζερμπαϊτζάν, όσο και από με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...