«Θερίζει» ο κορονοϊός σε δύο μοναστήρια στη Φθιώτιδα – Τι συνέβη

Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σημειώνεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας στη Βελίτσα Παρνασσού Φθιώτιδας, όπως έδειξαν οι έλεγχοι της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ το πρωί του Σαββάτου (13/03). Συνολικά σε 31 δείγματα στο ανδρικό Μοναστήρι βρέθηκαν 17 θετικά.

Την ίδια ώρα, σε δείγματα από 8 μοναχές στο Μετόχι της Μονής στο Μόδι βρέθηκαν άλλα δύο δείγματα θετικά, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι νοσούσαν ήδη άλλες δύο αδελφές.

Σύμφωνα με το «lamiareport.gr», «παρών» στη δειγματοληψία ήταν και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας Θεοχάρης Λεπενός, που εξέτασε 8 μοναχούς με συμπτώματα πυρετού και δύσπνοιας και παρέπεμψε για εισαγωγή στο νοσοκομείο τρεις εξ αυτών, έχοντας ο ένας ελαφριά πνευμονία και οι άλλοι δύο χαμηλό οξυγόνο.

«Το κλιμάκιο μας έδωσε οδηγίες και ιατρικές συμβουλές πως πρέπει να πράξουμε ώστε να ξεπερασθεί η μόλυνση από τον ιό και η αδελφότητα βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές», σημειώνουν οι άνθρωποι της Μονής, που επισημαίνουν ότι από τις 4 Μαρτίου που η Φθιώτιδα τέθηκε σε πλήρη εγκλεισμό, δεν έχει δεχθεί κανέναν προσκυνητή.

Περιγράφουν, μάλιστα, αναλυτικά πως την Παρασκευή 5 Μαρτίου μοναχός της Μονής βρέθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας για πρόβλημα στα νεφρά του και εκεί υπεβλήθη σε τεστ στο οποίο βρέθηκε αρνητικός. Οι γιατροί όμως που τον εξέτασαν του ζήτησαν να επισκεφθεί και πάλι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου το νοσοκομείο για επαναληπτική εξέταση και τότε ο μοναχός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και παρέμεινε νοσηλευόμενος.

Στο διάστημα αυτό εκδηλώθηκαν συμπτώματα σε άλλους τέσσερις μοναχούς, καθώς επίσης και στον εκλιπόντα π. Δαμασκηνό. Η κηδεία του μάλιστα θα γίνει σε πέντε ημέρες προκειμένου να έχει νεκρωθεί το μικρόβιο μέχρι τότε, όπως ενημερώθηκαν σχετικά.

«Η Ιερά Μονή μας πάντοτε υπήρξε έννομη και σύννομη με τις οδηγίες των ειδικών. Ακολουθούμε πιστά τις κατευθύνσεις που μας δίνουν οι ειδικοί», τονίζουν σε ανακοίνωση τους με την οποία ευχαριστούν όλους όσοι έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν, μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών:

«Για μια ακόμη φορά θελουμε να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια τους, τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Αθαν. Στιβακτή, τον αντιδήμαρχο Τιθορεας κ. Κωνστ. Παπακωνσταντίνου , τον πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Τιθορέας κ. Γεώργιο Τσαρούχα , τον διοικητή του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας κ. Λεπενό και το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας κ. Δημητρη Καλιακούδα, καθώς επίσης και τα πνευματικά μας παιδιά για τη βοήθεια που μας παρέχουν.

Θέλουμε να αναφέρουμε επίσης την συγκινητική για εμάς συμπαράσταση του Σεβ. Μητρ. Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών , ο οποίος καθημερινώς επικοινωνεί μαζί μας , θέλοντας να μάθει την κατάστασή μας».

Πηγή: lamiareport.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...