Τεταμένο το κλίμα στη Βουλή: Λογομάχησαν Γεωργιάδης – Δρίτσας με φόντο τον Κουφοντίνα

Στα ύψη βρέθηκε η πολιτική κόντρα στη Βουλή μετά την παρέμβαση του Θοδωρή Δρίτσα για τις ατυχείς – όπως τις χαρακτήρισε – δηλώσεις του για τον καταδικασμένο εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Θοδωρής Δρίτσας θέλοντας κατά δική του έκφραση να λογοδοτήσει, ανέφερε πως στη ραδιοφωνική του συνέντευξη που προκάλεσε σάλο ήταν παραπάνω «χαλαρός» κι ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί, καθώς ο λόγος του δεν ήταν σαφής κι άφησε περιθώρια παρερμηνειών. Ανέφερε πάντως, πως στόχος είναι να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή και να μην δηλητηριαστεί το πολιτικό σύστημα από ζητήματα που δεν είναι καίριας σημασίας.

Σημειώνεται ότι ο Θοδωρής Δρίτσας είχε δηλώσει ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», μια δήλωση για την οποία έδωσε αργότερα εξηγήσεις, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» πως η δήλωσή του, αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

«Εδώ διακυβεύεται μια ανθρώπινη ζωή και δεν μπορεί να παρεισφρήσει κανένα ζύγι», είπε για να συμπληρώσει πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει κριθεί τελεσίδικα και αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη.

Αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του και την παράδοση της Αριστεράς –«δεν σήκωσα ούτε ένα χαλίκι ποτέ για να πετάξω ή να ασκήσω βία», δήλωσε και επιεσήμανε πως πορεύτηκε με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και ενάντια στη βία. Επικαλούμενος το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το οποίο εμφανιζόταν να αναφέρει ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη ήταν το σκληρό ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι η αγωνία του είναι να μην επαναληφθούν όσα έγιναν στο παρελθόν, όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να ενοχοποιείται ως αρχηγός της οργάνωσης.

«Είναι δυνατόν να μην τα βάλουμε πίσω όλα αυτά; Εγώ είπα ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν πέρασε, στην Ιταλία πέρασε και έφτασε στα όρια του εμφυλίου, εδώ δεν πέρασε, μην το ξαναγεννάμε», είπε και εξέφρασε την πικρία του γιατί η διευκρινιστική δήλωση που εξέδωσε λίγο μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η αρχική του τοποθέτηση, αγνοήθηκε. «Ήρθε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν μια ατυχής δήλωση, ήταν όντως ατυχής και δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε σχέση με όλα αυτά, το αντίθετο, να μην ηρωοποιήσουμε κανέναν, να μην πολώσουμε το κλίμα», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.

Στην αντεπίθεση ο Γεωργιάδης

«Είναι αργά για δάκρυα κ. Δρίτσα», σχολίασε, παίρνοντας το λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ωστόσο, πως εκλαμβάνει τη σημερινή τοποθέτηση του Αλεξη Τσίπρα αλλά και τη δική του ως ένα βήμα πίσω κι αυτό είναι νίκη της δημοκρατίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις δηλώσεις της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Δρίτσα να πάρουν θέση.

«Εσείς δέχεστε η όποια Κούρτοβικ και ο Κουφοντίνας να απειλούν, ήταν το ερώτημα που έθεσε και με αφορμή αναφορά του Θοδωρή Δρίτσα στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και όσα ακούγονταν για το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Έχετε συνυπάρξει, συγκυβερνήτης με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος στο βιβλίο του κατονόμαζε την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη συμβία σας, ως τρομοκράτη και δεν αισθανθήκατε ανάγκη να φύγετε; Είναι αργά για δάκρυα κ. Δρίτσα την ώρα που συγκυβερνήσατε με Καμμένο, αφήστε υποκρισίες». Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε πως κανείς δεν θέλει να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και κανένας άλλος και πως είναι άλλο αυτό κι άλλο να εκβιάζει ο κάθε Κουφοντίνας, καθώς αύριο μπορεί να εκβιάζει ο Μιχαλολιάκος και μεθαύριο ο Ξηρός.

«Όποιος θεωρεί ότι καταπατούνται τα δικαιώματά του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, οι εποχές που θεωρούσε ότι έχει δυσμενή μεταχείριση και άλλαζαν νόμοι, έχουν περάσει, υπάρχει κράτος δικαίου και ισονομία, δεν θα ικανοποιήσουμε τα καπρίτσια του κακομαθημένου τρομοκράτη», υπογράμμισε.

Οι αναφορές του Θοδωρή Δρίτσα στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη σε εκείνο του Πάνου Καμμένου προκάλεσαν την αντίδραση του Βασίλη Κεγκέρογλου, που παρενέβη στην αντιπαράθεση. «Όταν έχουμε ανάληψη ευθύνης μετά την ατυχή δήλωση, να μην ανακατεύουμε άλλα ζητήματα που έχουν κριθεί ιστορία, ο Πάνος Καμμένος ήταν από τα σπλάχνα της δεξιάς και συκοφάντης για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Αντρίκο Παπανδρέου», είπε και αναγνώρισε μεταστροφή του Θοδωρή Δρίτσα από την απαράδεκτη -όπως είπε- δήλωση με τις διευκρινίσεις που έγιναν. «Είναι όμως απαράδεκτο να συγχέεται η καθαρή θέση η δικιά μας με τη θολή του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ακόμη.

«Δεν διανοούμαι χρόνια τώρα να προσβάλω κανέναν νεκρό»

Ο Θοδωρής Δρίτσας στη δευτερολογία του αναφέρθηκε ξανά στη δήλωσή του κατά την οποία ανέφερε ότι τα θύματα ήταν δεξιοί, λέγοντας πως «δεν διανοούμαι χρόνια τώρα να προσβάλω κανέναν νεκρό».

«Θέλουν να εκβιάσουν το κράτος και κάνουν επαναστατική γυμναστική, τώρα που βλέπουν ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και της έμειναν οι μπαχαλάκηδες, πάνε σε άτακτη υποχώρηση, είναι καλό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παύει να στηρίζει τον Κουφοντίνα που θα πάει τώρα στο πλημμελειοδικείο Λαμίας, το οποίο και θα κρίνει», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν είχε καμία δυνατότητα να ασκήσει ένδικα μέσα»

Στην αντιπαράθεση έλαβε μέρος και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης μετά την αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πίστεψε όσα αναφέρει η Ιωάννα Κούρτοβικ για τα έγγραφα που ζητούσε ο Κουφοντίνας.«Λέτε ότι ο Κουφοντίνας εκβιάζει την κυβέρνησή σας, ενώ τον δολοφονεί η κυβέρνησή σας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε:

«Λέτε γιατί να μην προσφύγει στην έννομη οδό. Γιατί η κυβέρνησή σας δεν το επέτρεψε, δεν του έδωσε τη δυνατότητα καθώς δεν του κοινοποιήθηκε ποτέ καμία απόφαση. Και όταν δεν έχεις απόφαση, δεν μπορείς να προσφύγεις, σε κανένα δικαστήριο».

Ο Κλέων Γρηγοριάδης, είπε επίσης ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, «δεν είχε καμία δυνατότητα να ασκήσει ένδικα μέσα, κατά της αδικίας που υφίσταται». Ο βουλευτής διευκρίνισε επίσης: «Θα ισχυριζόμουν το ίδιο, οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος ήταν στη θέση του κ. Κουφοντίνα».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...