Τέλος ο Κόρμπιν από τους Εργατικούς – Τον «έκοψε» ο Στάρμερ

Ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς υπονόμευσε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

Η απόφαση είναι πιθανόν να βαθύνει το ρήγμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου ορισμένοι παραμένουν πιστοί στον Κόρμπιν, ο οποίος ηγήθηκε του Εργατικού Κόμματος για πέντε χρόνια υπηρετώντας την αριστερή πτέρυγα και υιοθετώντας μία αμιγώς σοσιαλιστική ατζέντα.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν έγινε και πάλι δεκτός στο κόμμα χθες, Τρίτη, αφού είχε απομακρυνθεί για να δώσει εξηγήσεις για τις επιφυλάξεις που διατύπωσε σχετικά με το καταδικαστικό πόρισμα που εξέδωσε η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία του ευθύνες για πολιτική παρενοχλήσεων και διακρίσεων στην διαχείριση των κατηγοριών για αντισημιτισμό.

Ωστόσο, ο Κιρ Στάρμερ αρνήθηκε να τον κάνει δεκτό στην κοινοβουλευτική ομάδα του Εργατικού Κόμματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εκπροσωπεί επισήμως το κόμμα και θα διατηρήσει την έδρα του ως ανεξάρτητος βουλευτής.

«Οι πράξεις του Τζέρεμι Κόρμπιν σε απάντηση του πορίσματος της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπονόμευσε και καθυστέρησε το έργο μας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ικανότητα του Εργατικού Κόμματος να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό», σημείωσε ο Κιρ Στάρμερ.

«Υπό τις συνθήκες αυτές, έλαβα την απόφαση να μην αποκαταστήσω τον Τζέρεμι Κόρμπιν ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Η κατάσταση θα παραμείνει υπό εξέταση».

Η απομάκρυνση του Κόρμπιν από το Εργατικό Κόμμα ήρθη χθες, αφού έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν έχει την πρόθεση να παρατείνει την οδύνη που έχουν προκαλέσει στην εβραϊκή κοινότητα οι κατηγορίες περί αντισημιτισμού.

«Δεν θα πρέπει ποτέ να ανεχόμαστε τον αντισημιτισμό ούτε να υποβαθμίζουμε τις ανησυχίες γι΄αυτόν», έγραφε στην ανακοίνωσή του με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...