ΣΥΡΙΖΑ: Και καθυστερημένη και αμετάφραστη η δικογραφία για άρση ασυλίας του Λαγού

Ευθύνες καταλόγισε στην κυβέρνηση, ασκώντας της κριτική για «ολιγωρίες» σχετικά με την καθυστερημένη συνδρομή της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, στην άρση ασυλίας του καταδικασμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και απέναντι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία άρσης ασυλίας του καταδικασθέντος σε 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη, Γιάννη Λαγού, που μαζί με τον Χρήστο Παππά εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Η αίτηση για την άρση της ασυλίας θα εισαχθεί στην Επιτροπή Νομοθετικών Υποθέσεων προτού εισαχθεί στην Ολομέλεια για τη λήψη αποφάσεων. Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, τα οποία περιλαμβάνουν πιθανή ακρόαση του Λαγού σε περίπτωση που το ζητήσει και συζήτηση επί της πρότασης για την άρση ασυλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασόλι κατά τη συνάντησή του με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές όχι μόνο καθυστέρησαν να αποστείλουν τη δικογραφία για την άρση ασυλίας Λαγού, αλλά και όταν την έστειλαν ήταν αμετάφραστη!».

Ακολούθως σημείωσε ότι «τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη των νεοναζί από την ελληνική δικαιοσύνη και μετά τη διαφυγή του Χρήστου Παππά μέσα από τα χέρια του κ. Χρυσοχοίδη, σήμερα μαθαίνουμε πως οι αρχές ολιγώρησαν και στο θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού σε σχέση με τη συνδρομή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Στη συνέχεια, κάλεσε την κυβέρνηση «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει τη χώρα και να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο των ευρωπαϊκών αρχών από εδώ και πέρα».

Η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη απέναντι στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής καθώς και απέναντι σε κάθε…

Δημοσιεύτηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...