Σύψας για κορονοϊό – Πιθανή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Αττική (video)

Σκέψεις που φτάνουν ακόμα και στο σενάριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα κάνει η Επιτροπή Ειδικών για την Αττική ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα πριν το πρόβλημα γιγαντωθεί, σύμφωνα με όσα είπε στο Open TV ο Νικόλαος Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανέφερε για τα καταστήματα ότι εφόσον ο νομός μπει σε κόκκινο συναγερμό, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, θα επανέλθουν σε καθεστώς λειτουργίας με click away, όπως δηλαδή συνέβαινε την περίοδο των εορτών.

Ο κ. Σύψας εξήγησε ότι η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου σήμερα για τις «κόκκινες» περιοχές, διευκρινίζοντας πως τα όποια μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν.

Σημείωσε, δε, πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο στόχος των ειδικών είναι να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Άλλωστε, υπάρχει πάντα η ανησυχία ότι το αν ο έλεγχος χαθεί, το σύστημα Υγείας θα περάσει ξανά πολύ δύσκολες στιγμές.

Ο κ. Σύψας διευκρίνισε ότι οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60% και πως «κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας».

Κλείνοντας και αναφερόμενος σε ένα ζήτημα που απασχολεί γονείς και μαθητές εδώ και πολύ καιρό, τόνισε ότι τα γυμνάσια είναι «γκρίζα ζώνη» και ακόμη υπάρχει ερωτηματικό για το τι θα γίνει με αυτά, ενώ για τα λύκεια ισχυρίστηκε πως «επιδημιολογικά είναι πιο επικίνδυνα».

Σε ό,τι αφορά στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής που δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια, ενώ για την κολχικίνη, δήλωσε πως δεν είναι «πολύ αισιόδοξος» για την προσφορά της στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...