Σύψας: Δύσκολοι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος – Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Λύκεια, εστίαση

Δύσκολοι θα είναι τόσο ο Ιανουάριος όσο και ο Φεβρουάριος για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρας μας, η οποία βρίσκεται προς το παρόν σε μια σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα, ο οποίος μιλώντας στον Ant1 εκτίμησε το πότε θα ανοίξουν τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και η εστίαση.

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι χωρίς ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος ενώ υπάρχουν δύο προϋποθέσεις, να γίνονται πολλά τεστ και αν δούμε πως κάτι δεν πάει καλά, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα», επεσήμανε σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς.

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, είπε πως την Παρασκευή θα ξέρουμε ποια είναι η πορεία της πανδημίας αυτής της εβδομάδας και από τα στοιχεία αυτά θα εξαρτηθεί μια πιθανή εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων. «Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σύψας.

Αναφορικά με την εστίαση, τόνισε πως «ένας από τους λόγους που δεν είδαμε αύξηση κρουσμάτων μετά τις γιορτές είναι εν μέρει επειδή ήταν κλειστή η εστίαση και τα πανεπιστήμια».

Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, και πολύ αργότερα θα ανοίξει η εστίαση, καθώς όπως είπε ο καθηγητής, το κλείσιμο της εστίασης μας προφυλάσσει από μια έκρηξη κρουσμάτων.

Αναφορικά με το αν ο εμβολιασμένος μεταδίδει ή όχι, ο κ. Σύψας είπε το καλοκαίρι θα γνωρίζουμε τι ισχύει, αν και βάσει των πρώτων μελετών από το Ισραήλ φαίνεται πως σταματάει η υπερμετάδοση ή η μετάδοση είναι λιγότερη. Τόνισε, ωστόσο, τη σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας, όπως το πλύσιμο των χεριών, η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...