Σύνοδος Κορυφής: Στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου οι πρώτες εγκρίσεις για τα εμβόλια του κορονοϊού (video)

Εντός του δεύτερου μισού του Δεκεμβρίου θα λάβουν την πρώτη άδεια κυκλοφορίας τα εμβόλια για τον κορονοϊό στην Ευρώπη, αν όλα πάνε καλά, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ.

Οι πρώτες εταιρείες που θα λάβουν έγκριση φαίνεται ότι θα είναι η Pfizer/ BioNTeck και η Moderna. Η επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε ότι τον Δεκέμβρη η ποσότητα θα είναι περιορισμένη και μόνο με το νέο έτος θα υπάρξουν μεγάλες ποσότητες διαθέσιμες.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μας λέει η υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας, που είναι το πολύ πολύ πρώτο βήμα, για να είναι δυνατόν να βγουν στην αγορά για τη BioNTeck και τη Moderna, θα μπορούσε να συμβεί νωρίς το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου εάν όλα προχωρήσουν τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα» τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «εργαζόμαστε σε μία εκστρατεία εμβολιασμού για να στηρίξουμε τα κράτη μέλη στο ζήτημα της επικοινωνίας, αναφορικά με τη σημασία των εμβολίων».

Από την πλευρά του ο Σαρλ Μισέλ, είπε ότι όσον αφορά στον κορονοϊό συζητήθηκαν τα τεστ, ο εμβολιασμός, η άρση των περιορισμών και ο συντονισμός.

Σχετικά με τις εξελίξεις για το εμβόλιο κατά της Covid-19, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε λόγο «ενθαρρυντικά αποτελέσματα».

Για Ταμείο Ανάκαμψης

Η ψηφιακή Σύνοδος Κορυφής για τον συντονισμό στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ολοκληρώθηκε μισή ώρα πριν από τις 11 ώρα Ελλάδας. Τη σύνοδο απασχόλησαν ακόμα τo πακέτο ανάκαμψης και ειδικότερα τo κράτος δικαίου.

Το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας είναι πιθανό να καθυστερήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε κονδύλια της ΕΕ σε μια στιγμή που το μπλοκ των 27 εθνών βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Εκατομμύρια επιχειρήσεις περιμένουν μια απάντηση» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τόνισε «αυτό το πακέτο είναι απαραίτητο για την οικονομική μας ανάκαμψη» και ότι πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν.

«Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η πλειοψηφία συμφώνησε με τον συμβιβασμό».

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σημείωσε πως: «υπάρχει συναίνεση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αλλά όχι για τον μηχανισμό του κράτους δικαίου».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...