Σύνοδος Κορυφής: Ανυποχώρητες οι χώρες που δε θέλουν κυρώσεις για την Τουρκία – Πυρετώδεις διαβουλεύσεις (video)

«Θα εργαστούμε για να βελτιώσουμε το προσχέδιο των συμπερασμάτων. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα και σήμερα χώρες που δεν θέλουν καθόλου κυρώσεις για την Τουρκία. Για μας διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ», υπογράμμισε κυβερνητική πηγή για τη συζήτηση σχετικά με την Τουρκία που θα πραγματοποιηθεί στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής. Με τις διαβουλεύσεις να είναι πυρετώδεις τις τελευταίες ώρες.

«Pacta sunt servanda», δηλαδή οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται και ήταν αυτή η φράση στα Λατινικά που έκλεισε τη δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο θέμα της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι έλληνας πρωθυπουργός έθεσε θέμα αξιοπιστίας της ΕΕ (μετά και τις αποφάσεις του Οκτωβρίου) ως το διακύβευμα της συζήτησης, εξηγώντας ότι «στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου αποφασίσαμε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις θα υπάρξουν συνέπειες. Ορίσαμε από κοινού ότι η ημερομηνία θα ήταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Τώρα θα φανεί αν ως Ευρώπη είμαστε αξιόπιστοι. Pacta sunt servanda», είπε ο πρωθυπουργός.

Μακρόν: Η θέση μας είναι ξεκάθαρη αναφορικά με την Τουρκία

«Θα έχουμε μια πολύ ευαίσθητη συζήτηση για τη γειτονία μας και ειδικά με την Τουρκία», τόνισε προσερχόμενος ο γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και συνέχισε: «Η θέση της Γαλλίας είναι ξεκάθαρη, να είμαστε συνεπείς στις αποφάσεις που πήραμε τον περασμένο Οκτώβριο. Οπότε να κοιτάξουμε τα δεδομένα σχετικά με την Τουρκία και να εξετάσουμε τις συνέπειες. Πρέπει να υπερασπιστούμε την κυριαρχία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σταθερότητα ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, Ανατολική Μεσόγειο, Αφρική, Μέση Ανατολή».

Την ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, τόσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Αζερμπαϊτζάν, όσο και από με τον υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

(πληροφορίες από OPEN TV)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...