Συνεδριάζει η Επιτροπή Ειδικών – Ποιες οι σκέψεις για λιανεμπόριο, εστίαση και Πάσχα (video)

Με τους θανάτους να έχουν φτάσει τους 7.701, τους διασωληνωμένους να έχουν ξεπεράσει τους 700, τις εισαγωγές να αυξάνονται καθημερινά και τα νοσοκομεία να αναστενάζουν μην έχοντας παρά περιορισμένες δυνατότητες, συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή Ειδικών προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας.

Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η είδηση ότι η βρετανική μετάλλαξη παρουσιάζει 60% μεγαλύτερη θνησιμότητα καθώς και ότι η γύρη ευνοεί σε μεγάλο βαθμό τη διασπορά κορονοϊού, για να γίνει ακόμα δυσκολότερη η όποια απόφαση πάρουν οι ειδικοί.

Το μόνο θετικό, για το οποίο πάντως μας είχαν προϊδεάσει οι επιστήμονες, είναι ότι τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μια σταθεροποίηση της κατάστασης. Ενδεικτικό είναι ότι στις 23 του μήνα, ημέρα για την οποία έχουμε στοιχεία, καταγράφηκαν 543 εισαγωγές ασθενών, έναντι 452 εξιτηρίων, την ίδια ώρα που τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στις 22/03 οι εισαγωγές ήταν 576 και τα εξιτήρια 301, στις 21/03 οι εισαγωγές 425 και τα εξιτήρια 145, στις 20/03 οι εισαγωγές ήταν 513 και τα εξιτήρια 337, ενώ την προηγούμενη Παρασκευή 19/03 οι εισαγωγές ήταν 518 και τα εξιτήρια 472.

Τι σκέφτονται οι ειδικοί

Το μόνο σίγουρο πριν οι ειδικοί ξεκινήσουν τη σημερινή συνεδρίαση είναι ότι το λιανεμπόριο δε θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, όπως ήταν προγραμματισμένο να συμβεί. Κι εδώ προκύπτει το ερώτημα αν τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει σημαντικά ώστε να υπάρχουν ελπίδες για τις 5 Απριλίου ή αν θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τις 12 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι και μέσα στις τάξεις των ειδικών καταγράφονται διαφορετικές απόψεις. Για παράδειγμα, τη στιγμή που ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού προτείνουν να ανοίξει «από αύριο» το λιανεμπόριο αλλά αποκλειστικά για τα μικρά καταστήματα, η κυρία Παγώνη τονίζει ότι προέχει να ανοίξει η εστίαση για να πάρει μια ανάσα ο κόσμος και να περιοριστούν οι επισκέψεις στα σπίτια.

Στον «αέρα» οι μετακινήσεις για το Πάσχα

Αυτό που σίγουρα θα ήθελαν οι πολίτες είναι να κάνουν Πάσχα υπό νορμάλ συνθήκες και χωρίς περιορισμούς. Κι εδώ όμως οι απόψεις δε συμβαδίζουν. Ενώ ο κ. Βασιλακόπουλος, για παράδειγμα, εκτιμά ότι μέχρι τότε θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, ο κ. Θωμαΐδης τονίζει ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, άποψη με την οποία τείνουν να συμφωνήσουν και οι περισσότεροι ειδικοί.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...