Συναγερμός στο νοσοκομείο Ρεθύμνου: Θετικοί στον κορονοϊό δύο γιατροί και οκτώ ασθενείς

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου καθώς θετικοί στον ιό βρέθηκαν δύο γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής καθώς και οκτώ ασθενείς στη συγκεκριμένη πτέρυγα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι ασθενείς νοσηλεύονταν στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου όπου βρίσκεται η Ορθοπεδική και η Χειρουργική Κλινική.

Από τους οκτώ ασθενείς, για τους δύο αποφασίστηκε πως πρέπει να εισαχθούν στην Κλινική Covid, ο ένας νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, ενώ οι υπόλοιποι πέντε που αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα, βρίσκονται πλέον σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλο τον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου και όσοι ασθενείς νοσηλεύονταν στην Ορθοπεδική – Χειρουργική κλινική του 1ου ορόφου παραμένουν εκεί.

Όσοι καινούργιοι ασθενείς έρχονται στο Νοσοκομείο για την Ορθοπεδική – Χειρουργική κλινική, θα μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφώμενο χώρο στον 2ο όροφο όπου βρίσκεται η Παθολογική.

Οκτώ άτομα συνολικά στην κλινική Covid

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα νοσηλεύονται οκτώ άτομα συνολικά στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Αναφορικά με τους δυο θετικούς γιατρούς στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μετά την ιχνηλάτηση των επαφών τους, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα περίπου έξι άτομα, εκ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, από τους έξι τρείς είναι γιατροί, 2 ορθοπεδικοί και ένας χειρουργός.

Χωρίς εφημερεύοντα γιατρό κλινική covid και επείγοντα

Την ίδια στιγμή τεράστιες είναι οι ελλείψεις στην κλινική Covid όπως και σε άλλες βασικές μονάδες του νοσοκομείου. Μάλιστα, χθες, Πέμπτη (26/11), με 11 άτομα να νοσηλεύονται στην κλινική για τον κορονοϊό, δεν υπήρχε εφημερεύοντας ιατρός, όπως επίσης το ίδιο συνέβη και στα Επείγοντα και όπως σημείωσε στο GOODnet ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου Γιάννης Σαριδάκης, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένας γιατρός να καλύπτει τρία τμήματα.

Ο Γιάννης Σαριδάκης τόνισε ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων στην κλινική Covid είναι σταθερά υψηλός για τα δεδομένα του και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της διακομιδής ασθενών στα νοσοκομεία άλλων νομών είναι ιδιαίτερα προβληματική για τους γιατρούς, και ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας στη ΜΕΘ του Ρεθύμνου.

Με πληροφορίες από neakriti.gr, goodnet.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...