Συναγερμός στην Κέρκυρα: Νέο περιστατικό με πρόβλημα στα κάτω άκρα ύστερα από εμβολιασμό (video)

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στην Κέρκυρα, καθώς μετά το περιστατικό παράλυσης της 40χρονης νοσηλεύτριας, ένα γιατρός παρουσίασε πρόβλημα στα κάτω άκρα λίγο μετά τον εμβολιασμό. Κάνει συνέχεια εξετάσεις για να δουν οι συνάδελφοί τι συνέβη…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο γιατρός Σπύρος Σκιαδόπουλος  έχει εμφανίσει ίδια συμπτώματα με αυτά της 40χρονης υγειονομικού, αφού έλαβε τη Δευτέρα (15/2) τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Από το ίδιο κιόλας βράδυ, ο άνδρας άρχισε να μην αισθάνεται καλά, νιώθοντας τον οργανισμό του να εξασθενεί και να εμφανίζει πρόβλημα στα κάτω άκρα, καθώς και έντονους πόνους στη μέση του.

Με τη βοήθεια της συζύγου και του γιου του, μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, όπου οι γιατροί συνάδελφοί του, προχώρησαν άμεσα στις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Συνεχείς εξετάσεις

Ο Σπύρος Σκιαδόπουλος, ήταν μέχρι πρότινος ο επικεφαλής για τους εμβολιασμούς στο νησί, ωστόσο, εξαιτίας λόγων υγείας τον οδηγήθηκε σε νοσηλεία, με την αναρρωτική του άδεια να λήγει την Τρίτη (16/2)… Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από το πρωί έχουν γίνει αρκετές εξετάσεις αλλά και παρακέντηση, έτσι ώστε να εντοπίσουν οι γιατροί πώς προέκυψε η αδυναμία αυτή. Αν βρεθεί η αιτία, θα μπορέσουν να του χορηγήσουν και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Παράλληλα, ωστόσο, ελέγχεται και το εάν υπάρχουν κοινά στοιχεία με την περίπτωση της νοσηλεύτριας. Εκείνο που κυρίως απασχολεί, όμως, είναι να διαπιστωθεί το εάν η το πρόβλημα στα κάτω άκρα οφείλεται στο εμβόλιο ή σε κάποια άλλη αιτία.

Ο κ. Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, Γιατρός, Πρώην Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κέρκυρας μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για το ανησυχητικό περιστατικό.

«Χθες το πρωί μου είπε πάω να κάνω τη δεύτερη δόση. Ως το μεσημέρι και το απόγευμα όλα καλά. Το βράδυ μου είπε ότι ξεκίνησαν μυαλγίες στα κάτω άκρα, η μέση του δεν το κρατάει κλπ. Αργά το βράδυ μου είπε ότι νιώθει ρίγος, είναι ανήσυχος και τον ενοχλούσαν τα κάτω άκρα.

Το πρωί πήγε στο νοσοκομείο γιατί μου είπε ότι η μέση και τα κάτω άκρα δεν τον κρατούσαν. Τον επισκέφθηκα και είδα ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν κουνούσε τα πόδια καλά. Ο ίδιος μου είπε “λες να είναι από το εμβόλιο;”. Του απάντησα ότι αυτό θα το δείξουν οι εξετάσεις και θα το πουν οι νευρολόγοι».

«Μου είπε η σύζυγός του ότι δεν μπορούσε να κρατηθεί στα πόδια του», διευκρίνισε.

Καλυτέρευση στην υγεία της νοσηλεύτριας

Παράλληλα, σημειώνεται ότι, τα νέα φαίνονται αισιόδοξα για την 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχοντας διαγνωσθεί με το σύνδρομο «Guillain-Barre».

Η μητέρα δύο παιδιών, έχει εμφανή σημάδια βελτίωσης, τέτοια που της επιτρέπουν να κάνει βήματα και να ανακτά σιγά σιγά τις δυνάμεις της, ενώ όπως δήλωσε η ίδια, ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι της και στα παιδιά της.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί να ανακάμψει πλήρως δεν είναι ακόμη γνωστός, καθώς είναι απαραίτητες ειδικές νευρολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...