Συναγερμός στην ΕΕ: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής για τον κορονοϊό – Τι θα συζητήσουν οι 27

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΕ μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής την επόμενη εβδομάδα με θέμα τον κορονοϊό, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ.

Ο Σαρλ Μισέλ και οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα συζητήσουν τον τρόπο που θα κινηθούν από τη στιγμή που η κατάσταση με τον COVID δεν εμφανίζει βελτίωση.

H τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου και θα είναι η πρώτη σε μια σειρά τακτικών συζητήσεων που οι 27 επικεφαλής των κρατών-μελών του μπλοκ έχουν δεσμευτεί να έχουν σχετικά με την πανδημία.

Η συνάντηση, η οποία θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με νέους μηχανισμούς αντιμετώπισης του COVID.

Τους τρεις τελευταίους μήνες παρουσιάζεται συνεχής επιδείνωση στο μέτωπο του κορονοϊού, ενώ ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πάρει μέτρα για την αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας. Η Γαλλία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις, η Λομβαρδία ακολούθησε το παράδειγμά της, ενώ ένα βήμα πριν την κατάσταση συναγερμού είναι η Ισπανία, με τα κρούσματα να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο. Αυστηρότερα μέτρα θα επιβληθούν και στο Μάντσεστερ. Σε συναγερμό βρίσκεται και η χώρα μας με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις δύο τελευταίες ημέρες και νέα μέτρα προ των πυλών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...