Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία: Δεύτερη πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού (video)

Τη στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία δοκιμάζεται από μια επικίνδυνη μετάλλαξη του SarsCov2, εμφανίστηκε μια δεύτερη, η οποία χαρακτηρίζεται ακόμα πιο μεταδοτική, μετάλλαξη του κορονοϊού, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Γεγονός που έχει προκαλέσει νέα ανησυχία, ενώ στη χώρα έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.

Όπως αναφέρει το «Sky News», εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις που αφορούν επαφές ανθρώπων που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον βρετανό υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης «αυτή η νέα παραλλαγή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επειδή είναι ακόμα πιο μεταδοτική και φαίνεται να έχει μεταλλαχθεί περισσότερο από την προηγούμενη μετάλλαξη που είχε ανακαλυφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως η βρετανική κυβέρνηση είναι «απίστευτα ευγνώμων στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για την αυστηρότητα της επιστήμης τους και το άνοιγμα και τη διαφάνεια με την οποία έχουν ενεργήσει σωστά όπως κάναμε όταν ανακαλύψαμε μια νέα παραλλαγή εδώ».

Απομόνωση των κρουσμάτων

Φυσικό επακόλουθο, ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο να θέσει σε καραντίνα εκτός από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες και τα νέα αυτά κρούσματα και να επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια από τη Νότια Αφρική.

Όπως τόνισε επίσης ο υπουργός, όποιος βρισκόταν στη Νότια Αφρική το προηγούμενο δεκαπενθήμερο και οποιοσδήποτε είναι στενή επαφή με κάποιον που ήταν στη Νότια Αφρική το τελευταίο δεκαπενθήμερο επιβάλλεται να μπει άμεσα σε καραντίνα.

Τα αυστηρά μέτρα γίνονται… αυστηρότερα

Ο Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε επέκταση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, επιπέδου 4 στην βρετανική κλίμακα.

Βάσει των ανακοινώσεων, την επομένη των Χριστουγέννων περισσότερες περιοχές στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά της Αγγλίας θα τεθούν υπό περιορισμούς Βαθμίδας 4.

Ο Χάνκοκ ανέφερε στη δήλωσή του ότι το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά και πως «τελειώνει σε αυτήν την εορταστική περίοδο που θα είναι πολύ διαφορετική».

Τέλος, υποστήριξε ότι «ακριβώς όπως έχουμε εφαρμόσει ένα κλιμακωτό σύστημα, ανακαλύψαμε έναν νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού, μια μετάλλαξη που εξαπλώνεται με επικίνδυνο ρυθμό».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...