Συναγερμός στη Γουϊνέα: Πρώτοι θάνατοι από Έμπολα, μετά το 2016

Τουλάχιστον τρία άτομα νικήθηκαν από τον Έμπολα στη Γουινέα, με άλλα πέντε να είναι θετικά στον ιό, όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι της υγείας. Από το 2013 και μέχρι 2016 περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία Έμπολα της Δυτικής Αφρικής, η οποία ξεκίνησε στη Γουινέα.

Για την αντιμετώπιση του ιού, αναπτύχθηκαν αρκετά εμβόλια, τα οποία έκτοτε χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των εστιών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ο Έμπολα μολύνει τους ανθρώπους μέσω της στενής επαφής με μολυσμένα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των χιμπατζήδων, ένα είδος νυχτερίδας και της αντιλόπης. Στη συνέχεια εξαπλώνεται μεταξύ ανθρώπων είτε με την άμεση επαφή με μολυσμένο αίμα, με τα σωματικά υγρά ή με τα όργανα είτε έμμεσα μέσω επαφής με μολυσμένα περιβάλλοντα.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αφρική, Ματσίντσο Μοέτι, έγραψε στο Twitter ότι ο ΠΟΥ ανεβάζει επίπεδο στην ετοιμότητα και την ενδεχόμενη αντίδρασή του δεδομένης της πιθανής επανεμφάνισης του Έμπολα στη Γουινέα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοινώθηκε το τέλος της 11ης επιδημίας Έμπολα στην ιστορία του Κονγκό. Αυτό είχε κάνει γνωστό ο υπουργός Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Η ασθένεια αυτή είχε μολύνει 130 ανθρώπους ενώ στοίχησε τη ζωή σε 55.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, BBC)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...