Συναγερμός για το Ιράν: Ρίψεις πυραύλων σε στόχους στον Ινδικό Ωκεανό (video)

Οι Φρουροί της Επανάστασης προχώρησαν σε ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον στόχων στον Ινδικό Ωκεανό, στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων, έγινε γνωστό στον ιστότοπό τους «Sepahnews». Οι πύραυλοι στόχευσαν «τα εχθρικά πολεμικά πλοία και τα κατέστρεψαν σε απόσταση 1.800 χλμ» από εκεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Τα γυμνάσια, που ξεκίνησαν την Παρασκευή (15/01) και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο (16/01), πραγματοποιούνται στο κεντρικό Ιράν με στόχους που βρίσκονται στο «βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού», επισημαίνουν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Σε βίντεο που πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο καταγράφεται η εκτόξευση δύο πυραύλων, που πλήττουν στη συνέχεια στόχους στη θάλασσα. Ο στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκερί, αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, ήταν παρών στη δεύτερη ημέρα των γυμνασίων, όπως και ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, ο στρατηγός Χουσεΐν Σαλαμί.

«Ένας από τους βασικούς στόχους στις πολιτικές και στρατηγικές μας για την άμυνα είναι να μπορούμε να στοχοθετούμε εχθρικά πλοία, μεταξύ άλλων αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία, χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς», είπε ο στρατηγός Σαλαμί, σύμφωνα με το «Sepahnews».

«Εάν οι εχθροί επιδείξουν κακή πρόθεση σε βάρος των εθνικών συμφερόντων μας, οι θαλάσσιοι ή χερσαίοι εμπορικοί δρόμοι θα στοχοθετηθούν και θα καταστραφούν», σημείωσε, σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο στρατηγός Μπαγκερί.

«Δεν έχουμε πρόθεση να διαπράξουμε οποιαδήποτε επίθεση», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια δείχνουν ότι το Ιράν είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τον εαυτό του «με όλη του τη δύναμη» έναντι οποιουδήποτε επιτιθέμενου.

Με τον τίτλο «Great Prophet 15», τα στρατιωτικά γυμνάσια παρουσιάζουν μια «νέα γενιά» βαλλιστικών πυραύλων εδάφους – εδάφους, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΕ, AFP, Reuters

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...