Συλλυπητήρια Τασούλα για τον θάνατο του Μενέλαου Χατζηγεωργίου

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μενέλαου Χατζηγεωργίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Υπήρξε ένας σπουδαίος, πολυτάλαντος άνθρωπος, με μεγάλη προσφορά τόσο στον αθλητισμό, όπου διακρίθηκε ως πολυαθλητής και πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης, όσο και στην ιατρική, την οποία υπηρέτησε με ευσυνειδησία και κοινωνική ευθύνη» ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Ποιος ήταν ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου

Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου εκλέχθηκε βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, στην πρώτη μεταπολιτευτική Βουλή, το 1974, ενώ τον Απρίλιο του 1990 έγινε ευρωβουλευτής της ΝΔ, ως πρώτος επιλαχών του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, αντικαθιστώντας την παραιτηθείσα, λόγω ανάληψης κυβερνητικών καθηκόντων, Μαριέττα Γιαννάκου (διετέλεσε ευρωβουλευτής μέχρι το 1994).

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1924, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, ενώ με ομάδα ιατρών ίδρυσαν την κλινική «Κυανούς Σταυρός» της Θεσσαλονίκης.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 εντάχθηκε ως αθλητής στο δυναμικό του Άρη Θεσσαλονίκης και διακρίθηκε ως κολυμβητής, καλαθοσφαιριστής και αθλητής του στίβου. Κατά τη δεκαετία του ’70 ανέλαβε χρέη προέδρου του Άρη.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...