Σύλληψη «οπλουργού» στην Καλλιθέα – Πουλούσε όπλα στη «μαύρη» αγορά

Ένα μικρό οπλοστάσιο έκρυβαν τα δύο σπίτια και ένας χώρος στάθμευσης και αποθήκευσης στην Καλλιθέα, με την ΕΛΑΣ να προχωρά στη σύλληψη ενός 50χρονου, παλιού γνώριμου των Αρχών για ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν για τη δράση του 50χρονου, σύμφωνα με τις οποίες «ειδικευόταν» στις εισαγωγές όπλων από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο 50χρονος έκανε μετατροπές στα όπλα και στη συνέχεια τα πουλούσε στη «μαύρη» αγορά.

Ζητήθηκε, μάλιστα, συνδρομή από την Αστυνομία της Σλοβακίας – χώρα από την οποία έφερνε στην Ελλάδα τα όπλα τύπου «flobert» – για να διακριβώσουν τον τρόπο δράσης του 50χρονου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του έστησαν ενέδρα έξω από κατάστημα ταχυμεταφορών και μόλις τον είδαν να βγαίνει με δέμα που μόλις είχε παραλάβει, τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Εντός του δέματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, οπλοπολυβόλο τύπου flobert, συνοδευόμενο από γεμιστήρες, 100 πλήρη φυσίγγια και 10 ομοιώματα φυσιγγίων. Σε επακόλουθες έρευνες στην μοτοσυκλέτα του, στις δύο οικίες του και σε ειδικό χώρο στάθμευσης – αποθήκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο κρότου, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλου όπλου, πλήθος τμημάτων και εξαρτημάτων όπλων καθώς και παρελκόμενα είδη αυτών, διόπτρα, σιγαστήρας, μαχαίρι και ειδικός εξοπλισμός για επεξεργασία μετάλλων.

Τα πουλούσε στη «μαύρη» αγορά

Από τις παραγγελίες – παραλαβές που βρέθηκαν, διαπιστώθηκε πως ο συλληφθείς δρούσε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο, προχωρώντας σε παράνομη εισαγωγή όπλων και εξαρτημάτων από τις χώρες της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Γερμανίας, τα οποία εν συνεχεία τροποποιούσε και τα μετέτρεπε σε κανονικά πυροβόλα όπλα.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, στο πλαίσιο συνεργασίας με αστυνομικές Αρχές άλλων χωρών και διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του, καθώς και ο εντοπισμός της διαδρομής των όπλων εντός και εκτός χώρας, συνεχίζεται.

(πληροφορίες από ethnos.gr, astynomia.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...