Συλλήψεις για κοκαΐνη στα βόρεια προάστια – Με κωδικό «κοκορέτσι στην κουζίνα» διακινούσαν τα ναρκωτικά (video)

«Κοκορέτσι», «κοπέλα», «κορίτσι» και «κουζίνα». Αυτές τις λέξεις χρησιμοποιούσαν για… συνθηματικά για τη διακίνηση κοκαΐνης, μέλη συμμορίας στα βόρεια προάστια και στη Ραφήνα. Αυτές οι λέξεις αποτελούσαν τον κώδικα επικοινωνίας τους. Η σύλληψη τριών ατόμων που βρίσκονταν πίσω από αυτό το εγκληματικό εγχείρημα, έγινε με ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής και της Ασφάλειας Ραφήνας Πικερμίου συνέλαβαν έναν 25χρονο, έναν 27χρονο και έναν αλλοδαπό 48χρονο στις περιοχές του Πικερμίου, του Χαλανδρίου και του Μενιδίου.

Οι τρεις συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κωδικές εκφράσεις στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες μάλιστα γίνονταν από τηλέφωνα που ανήκαν στον «κανένα», τα λεγόμενα τηλέφωνα – φαντάσματα.

Με αυτό το τρόπο, ειδικότερα, ο 25χρονος και ο 48χρονος που διακινούσαν, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, καθημερινά κοκαΐνη στα Βόρεια Προάστεια και στη Ραφήνα, έκαναν τη συνεννόηση για τον τρόπο διακίνησης αλλά και για τις… αγοραπωλησίες του κοκορετσιού – δηλαδή της κοκαΐνης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το σπίτι του 27χρονου χρησίμευε ως «καβάτζα». Εκεί οι συλληφθέντες έκρυβαν τα ναρκωτικά και τα τυποποιούσαν.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με την βοήθεια σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στις οικίες και στα οχήματα των κατηγορουμένων βρέθηκαν:

  • 226,8 γραμμ. κοκαΐνης
  • 74,8 γραμμ. κάνναβης
  • 4 ζυγαριές ακριβείας,
  • διάφορα υλικά και σύνεργα για τη νόθευση κοκαΐνης,
  • 12 κινητά τηλέφωνα
  • το χρηματικό ποσό των -3.130- ευρώ
  • 4 ΙΧΕ αυτοκίνητα
  • 1 μοτοσυκλέτα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθησαν 13 μέλη σπείρας που πουλούσε άδειες οδήγησης στη βόρεια Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, μεγάλη επιχείρηση έγινε από το πρωί της Δευτέρας (22/03) της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων στη Βόρεια Ελλάδα, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έναντι χρηματικού ποσού, έδινε άδειες οδήγησης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν συλληφθεί 13 άτομα.

(πληροφορίες από astynomia.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...