Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη – Κρέμασαν τις μάσκες τους στο ΥΜΑΘ (video)

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν την Τρίτη (23/2) οι υγειονομικοί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης μπροστά στο ΥΜΑΘ, όπου φώναξαν συνθήματα, ύψωσαν πανό και… κρέμασαν τις μάσκες τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας και των κινητοποιήσεων της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται, πως την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υγειονομικών και στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας στην οποία συμμετείχε και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)

Ποια είναι τα αιτήματά τους

Οι υγειονομικοί διεκδικούν:

  • προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ
  • άμεση επανέναρξη λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρών και των χειρουργείων
  • εξασφάλιση δωρεάν μαζικού εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό
  • επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • ορισμό της COVID ως επαγγελματικής ασθένειας
  • ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και
  • αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία

«Έγιναν ελάχιστες προσλήψεις γιατρών»

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακούς ελιγμούς και εμπαιγμό του λαού τονίζοντας ότι δεν έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο την πανδημία αλλά και τη καθημερινή νοσηρότητα.

Σημείωσε ότι έγιναν ελάχιστες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και αυτές με συμβάσεις, ότι υπάρχουν 30.0000 κενές θέσεις στο ΕΣΥ, ότι δεν γίνονται πραγματικές επιτάξεις του ιδιωτικού τομέα αλλά ενοικιάζονται ιδιωτικές κλινικές που ακριβοπληρώνονται για να δέχονται μόνο τα μη COVID περιστατικά, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία γίνονται νοσοκομεία μιας νόσου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις άλλες παθήσεις, όπως είναι εμφράγματα εγκεφαλικά.

Από την πλευρά της, η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα στον χώρο της υγείας ακολουθεί μια πολιτική που στρέφει τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη:

Φωτογραφίες: SOOC

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...