Στον εισαγγελλέα οι συλληφθέντες στα Σεπόλια και ο καταδικασμένος για τον Επαναστατικό Αγώνα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες μετά από επεισόδια που έγιναν την Τρίτη (17/11) έξω από το μετρό στα Σεπόλια μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών. Όταν καταγράφηκε… όργιο αστυνομικής βίας. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε επίσης και ο καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που συνελήφθη την ίδια ημέρα στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια ελέγχων.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 24χρονου νεαρού που συνέλαβαν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι του στα Σεπόλια για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοΐο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Άσκησε επίσης δίωξη και στους τρεις φίλους και γείτονες του 24χρονου για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας που αφορά το αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκαν.

Όλοι οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Σε βάρος του 40χρονου καταδικασμένου για τον Επαναστατικό Αγώνα ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και έλαβε προθεσμία για αύριο. Ο κατηγορούμενος με εντολή δικαστηρίου θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί.

Κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων στην εισαγγελία φίλοι και συγγενείς τους που τους ανέμεναν στην Ευελπίδων τους χειροκροτούσαν φωνάζοντας συνθήματα. Η μητέρα του 24χρονου κατήγγειλε σε δηλώσεις της αστυνομική βία τόσο σε βάρος του 24χρονου όσο και σε βάρος της ίδιας και της κόρης της, περιγράφοντας λεπτομερώς άγριο, όπως καταγγέλλει, ξυλοκόπημα που υπέστησαν όλοι τους στην εξώπορτα του σπιτιού τους. Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της.

Η μητέρα άλλου νεαρού συλληφθέντα καταγγέλλοντας επίσης βία από την πλευρά της αστυνομίας δήλωσε χαρακτηριστικά «ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...