Στο «τραπέζι» το click away για την Αττική – Σκέψεις για μετάθεση μιας εβδομάδας για τα σχολεία

Τη λειτουργιά των καταστημάτων με περιορισμούς στην Αττική από αυτό το Σαββατοκύριακο συζητούν, η επιτροπή Ειδικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και εκπρόσωποι της αγοράς, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα άλλαξαν προς το χειρότερο τις τελευταίες ημέρες.

Το επικρατέστερο σενάριο τη δεδομένη στιγμή είναι τα ένδυσης και υπόδησης να λειτουργήσουν με «click in shop», δηλαδή οι καταναλωτές να μπαίνουν για αγορές μέσα στο κατάστημα με προκαθορισμένο ραντεβού, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα μαγαζιά, φαινόμενο που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα και που όπως δείχνουν τα στοιχεία, είχε επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, αναμένεται να επανέλθει το μέτρο του click away, που εφαρμόστηκε την περίοδο των εορτών.

Προς το παρόν και εφόσον βέβαια δεν αλλάξουν τα δεδομένα, όλα αυτά θα ισχύσουν για τα καταστήματα στην Αττική, που έχει επιβαρυνθεί, αλλά η υπόλοιπη χώρα θα συνεχίσει σε κανονικούς ρυθμούς.

Αλλωστε για το ενδεχόμενο τριτίου lockdown μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης θα είναι πάντα δυναμική. Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε.

Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα».

Εξάλλου, σήμερα και αύριο αναμένονται καθοριστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει με τα σχολεία και το άνοιγμα των Γυμνάσιων και Λυκείων από Δευτέρα. Η επιτροπή επιδημιολόγων συγκαλείται εκτάκτως για να συζητήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική και τους νομούς Βοιωτίας και Ευβοίας.

Οι απόψεις διίστανται και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μερίδα λοιμωξιολόγων εισηγείται καθυστέρηση μιας εβδομάδας στο άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων στην Αττική, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Άλλωστε, όπως δήλωσε στο κανάλι του Φαλήρου ο Καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αν ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια στις Αρχές Μαρτίου ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάνει τα 2000 ημερησίως.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...