Στο τραπέζι ο «κόφτης» στα SMS για τους κωδικούς 2 και 6 (video)

Για το «μπάχαλο» που προκλήθηκε σχετικά με το take away τα Σαββατοκύριακα, το σενάριο να μπει «κόφτης» στις μετακινήσεις μέσω SMS, τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, αλλά και για τα ανθοπωλεία ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 θα ισχύσει και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Παρατήρησε ωστόσο ότι η απαγόρευση έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων.

Όπως είπε το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί, καθώς θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο.

Ερωτηθείς για τα σενάρια που φέρουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω SMS και ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, είπε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Σε ό,τι αφορά στα ανθοπωλεία που ζητούν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, είπε ότι είναι ένα λογικό αίτημα. Σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου, αλλά δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πει τι θα γίνει καθώς τα πάντα θα εξελιχθούν από την πορεία της πανδημίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφερόμενος στο ζήτημα του take away παραδέχθηκε ότι η απόφαση που πάρθηκε, μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, δεν ήταν υλοποιήσιμη καθώς «είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα», ενώ «αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα μέσα σε λίγες ώρες».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...