Στο Πεντάγωνο ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα μετά τις τουρκικές προκλήσεις (video)

Εκτάκτως στο Πεντάγωνο μετέβη ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, το απόγευμα της Τετάρτης (14/10).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη πραγματοποιείται στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα της παρουσίας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis, σε περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Το σκάφος κινείται με ανοιχτό πομπό και με χαμηλή ταχύτητα στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Δείτε τον χάρτη με το στίγμα του τουρκικού ερευνητικού από το marinetraffic:

Σύμφωνα με το OPEN νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (14/10) το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ενεργοποίησε ξανά τα ραντάρ του και είναι πλέον ορατό.

Το τουρκικό πλοίο, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, πλέει με μικρή ταχύτητα 35 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο, ενώ φέρεται να έχει ποντίσει καλώδια.

Το ρεπορτάζ του Open αναφέρει πως το Oruc Reis συνοδεύεται από πέντε πολεμικά πλοία. Οι κινήσεις τόσο του ερευνητικού σκάφους όσο και του τουρκικού στόλου παρακολουθούνται στενά από πέντε πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο απέπλευσε από την Αττάλεια τη Δευτέρα το πρωί μετά από παράνομη NAVTEX από την Τουρκία που δέσμευε περιοχή νότια του Καστελόριζου για έρευνες. Η κίνηση αυτή έχει τορπιλίσει τις προσπάθειες για διευρενητικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ενώ αποδοκιμάστηκε τόσο από αξιωματούχους της ΕΕ, όσο και της Γερμανίας και Γαλλίας ξεχωριστά.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...