Στο 100% οι ΜΕΘ και στο ΑΧΕΠΑ – Ποια νέα μέτρα εξετάζονται για τη Θεσσαλονίκη (video)

Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει εδώ και μέρες και γνωρίζαμε ότι πλέον ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Και τελικά συνέβη… Οι ΜΕΘ γέμισαν και στο ΑΧΕΠΑ που είναι από τα βασικά νοσοκομεία στη μάχη κατά του κορονοϊού με τη χθεσινή εφημερία να δέχεται ακόμα 90 ασθενείς με κορονοϊό και δύο εξ αυτών να διασωληνώνονται.

Όπως δηλώνει ο διευθυντής των ΜΕΘ του νοσοκομείου, Συμεών Μεταλλίδης «η εφημερία έκλεισε στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες μέρες. Υπάρχει ένα πλατό, δεν έχουμε τη μείωση των προηγούμενων εβδομάδων. Αναμένουμε αυτή την εβδομάδα να μειωθούν τα κρούσματα. Το 100% στο ΑΧΕΠΑ έχει καλυφθεί. Οποιος χρειαστεί να διασωληνωθεί θα διασωληνώνεται και θα αναζητούμε κλίνες ή σε άλλα νοσοκομεία, ή σε νοσοκομεία όμορων νομών κι αν δεν βρίσκονται θα κάνουμε κι αεροδιακομιδές».

Ο κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας, πάντως, έδωσε μια εναλλακτική λέγοντας ότι θα ανοίξουν κι άλλες ΜΕΘ σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ και ότι «οι δέκα νοσηλεύτριες που έφτασαν χθες από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη θα εκπαιδεύσουν και υπάρχουσες νοσηλεύτριες που δεν είναι εξειδικευμένες στις ΜΕΘ. Ο ρόλος τους δηλαδή είναι πολλαπλός. Παράλληλα σήμερα περιμένουμε νοσηλευτές από την Κομοτηνή κι από το Αργος για να βοηθήσουν κι αυτοί στην προσπάθεια».

Έκτακτη σύσκεψη με φόντο νέο σχέδιο

Το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη όπου η κατάσταση με τον κορονοϊό δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη, εξετάζει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα πάρει σήμερα κιόλας τις οριστικές της αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη άμα τη επιστροφή του από τα ΗΑΕ ενώ θα έχει ακόμα με τη συμμετοχή των κ.κ. Κικίλια, Τσιόδρα και Χαρδαλιά για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο από τα μέτρα που εξετάζονται πιο σοβαρά είναι το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων και η αυστηροποίηση των ελέγχων μεταξύ περιφερειών.

Θυμίζουμε ότι χθες η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 905 από τα συνολικά 3.209 κρούσματα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...