Στις Βρυξέλλες έφτασε το αίτημα για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού (video)

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής (23/10) το αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο οποίος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με άμεση έκτιση ποινής.

Το αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών αναμένεται να απασχολήσει προσεχώς το Ευρωκοινοβούλιο. Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή κατέθεσαν σήμερα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε λάβει και αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Πάντως ο χρυσαυγίτης που έχει καταδικαστεί θα παραμείνει ευρωβουλευτής ακόμη και φυλακισμένος, καθώς χρειάζεται να τελεσιδικήσει η απόφαση στον Άρειο Πάγο, ενώ θα λαμβάνει τον μισθό του χωρίς τις αποζημιώσεις, ένα ποσό περίπου που θα ανέρχεται σε 6.000 ευρώ τον μήνα.

Στο μεταξύ στις φυλακές Δομοκού έφτασαν στις 20:15 οι 27 καταδικασθέντες για διεύθυνση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...