Στήριξη Πομπέο στις ελληνικές θέσεις απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν για ακόμα μια φορά τη στήριξή τους απέναντι στις ελληνικές θέσεις αποδοκιμάζοντας τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο απέστειλε επιστολή στον έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, λίγες ημέρες αφότου είχε προηγηθεί εκείνη του δεύτερου, στην οποία περιγράφονταν αναλυτικά οι τελευταίες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Πομπέο, τονίζοντας εκ νέου το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Στην εν λόγω επιστολή, υπογραμμίζεται ότι οι ΗΠΑ «αποδοκιμάζουν» τις συνεχιζόμενες τουρκικές έρευνες σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα έχει δυνητική δικαιοδοσία. Προσθέτει ότι αυτές οι μονομερείς ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι την αύξηση της έντασης στην περιοχή και τονίζει ότι οι απειλές, οι προσπάθειες εκφοβισμού και εξαναγκασμού, καθώς και οι στρατιωτικές δραστηριότητες, δεν θα επιλύσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επαινεί τη θέση της Ελλάδας, η οποία συνεχίζει να προωθεί την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου και πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας συνεχίζει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας πως ΗΠΑ και Ελλάδα αμφότερες επιθυμούν τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου θα αναπτυχθεί η διμερής συνεργασία τηρώντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Η ανωτέρω επιστολή έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του δικαίου των ελληνικών θέσεων, όπως σημείωσαν διπλωματικές πηγές. Παράλληλα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, λαμβανομένου υπόψη του αποστολέα της, αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Πομπέο απάντησε στον έλληνα ομόλογό του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...