Στην Κίνα ήξεραν από το 2019 για τον κορονοϊό, αλλά πίεζαν τους γιατρούς να λένε ψέματα (video)

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο, ο οποίος τόνισε «ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο της Ουχάν, έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες», έρχεται νέο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει προσπάθειες συγκάλυψης από την Κίνα.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το βράδυ της Τρίτης (19/01) από το βρετανικό «ITV», με τίτλο «Πανδημία: Ο ιός που συγκλόνισε τον Κόσμο». Και τονίζεται ότι στο Πεκίνο ήξεραν από το 2019 για τον κορονοϊός αλλά πίεζαν τους γιατρούς να λένε ψέματα. Και όλα αυτά την στιγμή που κλιμάκιο του ΠΟΥ βρίσκεται στην Ουχάν, προκειμένου να ερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού.

Το «ITV» μελετάει το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα και συγκεκριμένα από την Ουχάν. Οι Βρετανοί, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε η «Daily Mail», κατέγραψαν κρυφά κινέζους γιατρούς να ομολογούν ότι γνώριζαν πόσο θανατηφόρος είναι ο κορονοϊός και πόσο μεταδοτικός είναι αλλά και ότι τους ζητούσαν οι αρχές να λένε ψέμματα.

Όλα αυτά από τον Δεκέμβριο του 2019, πριν δηλαδή η Κίνα κάνει γνωστό, σε όλο τον κόσμο και στον ΠΟΥ στα μέσα Ιανουαρίου για την ύπαρξη του κορονοϊού, που βασανίζει όλο τον πλανήτη. Είχαν από τότε καταλάβει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά η εντολή στα νοσοκομεία ήταν να μην λένε την αλήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα ενημέρωσε πρώτη φορά τον ΠΟΥ για 27 κρούσματα της ασθένειας στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 χωρίς να έχει κάνει αναφορά σε θανάτους έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2020.

Τους κινέζους γιατρούς κατέγραψε σε βίντεο κρυφά ένας ερασιτέχνης δημοσιογράφος να λένε ότι γνώριζαν πολύ καιρό ότι ο ιός είναι φονικός.

Ένας από αυτούς είπε: «Στα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου συγγενής φίλου μου πέθανε από τον ιό. Πολλοί από εκείνους που ζούσαν μαζί του μολύνθηκαν».

Στις 12 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ ανακοίνωνε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και τόνιζε ότι είχε επαρκείς διαβεβαιώσεις από τις κινεζικές αρχές. «Ξέραμε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά σε σύσκεψη στο νοσοκομείο μας είπαν να μην πούμε τίποτα», είπε ένας άλλος γιατρός. Στις 21 Ιανουαρίου ο ΠΟΥ εξέδωσε την πρώτη του έκθεση για τον ιό και τότε ο κορονοϊός είχε μολύνει τουλάχιστον 278 ανθρώπους στην Κίνα και είχε εξαπλωθεί σε άλλες τρεις χώρες.

Όπως αναφέρθηκε, ο Μάικ Πομπέο κάλεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κάλεσε ο  να διερευνήσει πλήρως την πιθανότητα ο κορονοϊός να διέφυγε κατά λάθος από ένα εργαστήριο στην Ουχάν, φέρνοντας στο φως νέες μυστικές πληροφορίες, οι οποίες προκαλούν προβληματισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα των της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο για το πώς ξεκίνησε ο θανατηφόρος ιός.

Υπενθυμίζεται ότι έγγραφα που διέρρευσαν από την Κίνα δείχνουν ότι η χώρα στα πρώτα στάδια της πανδημίας του κορονοϊού ανέφερε λιγότερα κρούσματα από τα πραγματικά, ακόμη και λιγότερα από τα μισά, καθώς υποτιμούσε τη σοβαρότητα του ιού και απέτυχε να εντοπίσει γρήγορα νέες μολύνσεις, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «CNN», που έγινε γνωστό στις αρχές Δεκεμβρίου. 

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μάθουμε την προέλευση του νέου κορονοϊού», έκανε γνωστό τη Δευτέρα (30/11) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μετά τις ανακοινώσεις κινέζων επιστημόνων ότι ο κορονοϊός «γεννήθηκε» το καλοκαίρι του 2019 στην Ινδία, εμπλέκοντας και την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη άνοιξη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα το κλίμα ήταν πολεμικό, σχετικά τα στοιχεία που έδινε το Πεκίνο, αλλά και από το πού προήλθε ο ιός. Έκθεση – βόμβα της CIA «έκαιγε» και τότε την Κίνα για τον κορονοϊό, αναφέροντας ότι«Το Πεκίνο έκρυβε την αλήθεια και εισήγαγε αναπνευστήρες και μάσκες».

Εμπειρογνώμονες στην Κίνα

Εν τω μεταξύ, ένα νέο κύμα της επιδημίας έχει εμφανιστεί σχεδόν παντού στον κόσμο, λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού, την ώρα που στην ασιατική χώρα είναι στελέχη του ΠΟΥ. Την ίδια ώρα, η Κίνα, όπου η επιδημία εμφανίστηκε στα τέλη του 2019, ανακοίνωσε την Πέμπτη (14/01) ότι το 24ωρο που πέρασε κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από την COVID-19 εδώ και οκτώ μήνες.

Αυτός καταγράφηκε στην επαρχία Χεμπέι, όπου πολλές πόλεις τέθηκαν πρόσφατα σε καραντίνα μετά την εμφάνιση εστιών κρουσμάτων. Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης 138 νέα κρούσματα κορονοϊού, με αυτόν να είναι ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα από τον Μάρτιο.

Ο νέος αυτός θάνατος ανακοινώθηκε στην Κίνα την ώρα που ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ έφτασε την Πέμπτη (14/01) στη χώρα, στην Ουχάν, την πόλη στο κεντρικό τμήμα της Κίνας, στην οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός στα τέλη του 2019.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...