Στην Εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Βρίσκεται σε απεργία πείνας επί 40 ημέρες (video)

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/2) ο τρομοκράτης της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος διανύει την 40ή μέρα απεργίας πείνας (ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου) διεκδικώντας να απομακρυνθεί από τις Αγροτικές Φυλακές Δομοκού και να επι­στρέψει στις Φυ­λα­κές Κορυ­δαλ­λού.

Ο καταδικασθείς για τη δράση της «17 Νοέμβρη» είχε μεταφερθεί για τρίτη φορά στα επείγοντα στις 25/1, ενώ το περασμένο Σάββατο, έγινε γνωστό πως η κατάσταση του απεργού πείνας ήταν πολύ κρίσιμη, με τους γιατρούς να κρίνουν ότι πρέπει να του χορηγήσουν ορό ενυδάτωσης. Επίσης, είχαν ενημερώσει τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι  αντιμετωπίζει προβλήματα που προκαλούνται σε συνθήκες απεργίας δίψας και όχι μόνο πείνας (μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, προβλήματα όρασης, αιμορραγία ούλων, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια).

Σε σχετική ανακοίνωση, η Ιωάννα Κούρτοβικ σημείωσε:

«Είχαμε εκφράσει προβληματισμό για τη μεταφορά του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπως ζητούν οι δικοί μας γιατροί. Και τούτο γιατί, αφενός μεν στη ΜΕΘ είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε λοιμώξεις, αφετέρου διότι ο διευθυντής της ΜΕΘ μάς έχει δηλώσει ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση. Υπάρχει από ημέρες εισαγγελική παραγγελία για οποιαδήποτε αναγκαία ενδεδειγμένη ιατρική ενέργεια. Είχαμε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο». Η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου ήταν ότι πλέον η ευθύνη περνάει στους γιατρούς της Εντατικής.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στη Θεσσαλονίκη

Εντωμεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε για ακόμα μία φορά συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στον ισοβίτη. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον Κουφοντίνα. Παρούσες ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Αυξημένη η συμπαράσταση στον Κουφοντίνα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Λαμίας

Εντωμεταξύ, το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν λίγα τα περιστατικά που σημειώθηκαν αναφορικά με την ένδειξη συμπαράστασης στον πολυισοβίτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ειδικότερα:

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...