Στη «σέντρα» ο Μητσοτάκη από τον δήμαρχο Πυλαίας: Ζητήσαμε lockdown αλλά μας αγνόησαν

Σε πλήρη διάψευση των όσων δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, προέβη ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης με σημερινές του δηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός είχε ρίξει την ευθύνη για την κατάσταση στη συμπρωτεύουσα στις τοπικές Αρχές τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν ήταν πολλές οι φωνές στη Θεσσαλονίκη που ζητούσαν lockdown νωρίτερα, ούτε υπήρχε στα χέρια της κυβέρνησης κάποια εισήγηση από την Επιτροπή.

Ο κ. Καϊτεζίδης, όμως, αποκάλυψε ότι υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση για lockdown για την αργία της 26ης Οκτωβρίου (Αγίου Δημητρίου), με την κυβέρνηση να την αγνοεί.

Μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση τόνισε ότι τελευταία φορά που ζητήθηκε η άποψη των αυτοδιοικητικών ήταν στην κρίσιμη σύσκεψη στις 22 Οκτωβρίου όπου εκεί ομόφωνα εισηγήθηκαν «να προχωρήσουμε άμεσα σε lockdown, να απαγορευτεί η μετακίνηση των πολιτών το τριήμερο και να μη γίνουν εκδηλώσεις. Ίσως να μην ερχόταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις μας».

Παράλληλα κατήγγειλε και τον αποκλεισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης από την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Αυτό που θέσαμε μετ’ επιτάσεως στον κ. Χαρδαλιά, μαζί με τον Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι η έλλειψη ενημέρωσής μας. Παρακαλούσαμε και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για τα κρούσματα, τα περιστατικά που υπάρχουν στους δήμους μας».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...