Σταϊκούρας: Στο σπίτι τους με επιδοτούμενο ενοίκιο όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη (video)

Εντός του μήνα αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για επέκταση του μέτρου μείωσης ενοικίου για τους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον «ΑNT1», ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η συνέχιση καταβολής μειωμένου ενοικίου σε συνδυασμό με την εθελοντική συμφωνία μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή για μείωση αυτού. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στην ομιλία του πρωθυπουργού στις 12 Σεπτεμβρίου για τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους αλλά και τις μειώσεις εισφορών και φόρων που θα πραγματοποιηθούν το 2021.

Άμεσα αναμένονται οι ανακοινώσεις για επέκταση του μέτρου καταβολής μειωμένου ενοικίου και για το μήνα Σεπτέμβριο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση. Σύμφωνα με τον Χρήστος Σταϊκούρα, η κυβέρνηση εξετάζει μια δέσμη εναλλακτικών λύσεων προκειμένου να ισορροπήσει τα αιτήματα ιδιοκτητών και ενοικιαστών για το θέμα αυτό. Το σενάριο που εξετάζεται είναι:

  • παράταση για τον Σεπτέμβριο της υποχρεωτικής μείωσης του ενοικίου κατά 40% για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.
  • τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τη σύναψη εθελοντικών συμφωνιών μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών με το δημόσιο να επιδοτεί τους ιδιοκτήτες με φορο-εκπτώσεις.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται την κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2021 με στόχο την ύπαρξη παροδικών αλλά και μόνιμων μειώσεων εισφορών και φόρων. Περισσότερες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό αναμένονται από τον πρωθυπουργό στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου. Όπως τόνισε, ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών οι αβεβαιότητες που υπάρχουν γύρω από την κατάρτιση του προϋπολογισμού έγκειται.

  • στο ποια θα είναι τα δημοσιονομικά περιθώρια για το 2021, ζήτημα το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.
  • Εικάζεται, ωστόσο, ότι θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και το επόμενο έτος
    στο ότι υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα για την ένταση και έκταση της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας.
  • στο πότε θα εισρεύσουν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης με τον υπουργό Οικονομικών να το τοποθετεί μετά το 1ο εξάμηνο του 2021.
  • στο τελικό ύψος της ύφεσης για φέτος αλλά και το ποιες θα είναι οι εκτιμήσεις για το 2021

Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο είναι οι μειώσεις φόρων, η στήριξη της οικονομίας αλλά και η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. Ειδικά στο τελευταίο, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι δεν αφορά μόνο την ενίσχυση του εξοπλισμού αλλά γενικότερα της άμυνας της χώρας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...