«Σταδιακή και εν συνεχεία πιο γρήγορη ανάκαμψη για την Ελλάδα το 2021 και 2022»

Η Ελλάδα αναμένεται να έχει σταδιακή και εν συνεχεία πιο γρήγορη ανάκαμψη το 2021 και το 2022, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων.

«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα δέχτηκε σοβαρή συρρίκνωση το 2020, όπως και άλλες χώρες όπου ορισμένοι τομείς είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Στην περίπτωση της Ελλάδας τόσο ο τουρισμός όσο και οι ταξιδιωτική βιομηχανία είναι πολύ ισχυροί τομείς» σημείωσε ο κ. Τζεντιλόνι και υπογράμμισε ότι «στις προβλέψεις μας βλέπουμε μία σταδιακή και στη συνέχεια πιο γρήγορη ανάκαμψη το 2021 και το 2022».

«Θα συζητήσουμε σύντομα την ένατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα και πιστεύω ότι οι ελληνικές Αρχές είναι πλήρως δεσμευμένες να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση, για να αποφύγουν συνέπειες στο κοινωνικό επίπεδο αυτής της κρίσης» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη γενική εικόνα της ΕΕ και της ευρωζώνης, η οικονομική κατάσταση τον χειμώνα παραμένει δύσκολη επισήμανε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ.

«Από το φθινόπωρο, πολλά κράτη μέλη έχουν θέσει σε εφαρμογή ή έχουν αυστηροποιήσει περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στην αναζωπύρωση κρουσμάτων και, πιο πρόσφατα, στην εξάπλωση νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορονοϊού» ανέφερε ο Πάολο Τζεντιλόνι σημειώνοντας ότι «αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα. Αλλά, φυσικά, επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα – αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό από ότι την άνοιξη του περασμένου έτους».

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη θα είναι άνιση στα κράτη μέλη κάτι που έχει να κάνει όπως εξήγησε με τις διαφορές στη δομή κάθε οικονομίας. «Αυτή η πρόβλεψη δεν λαμβάνει υπόψη τον δυνητικά πολύ σημαντικό θετικό αντίκτυπο του NextGenerationEU, επειδή δεν έχουμε επαρκή στοιχεία γι’ αυτό» ανέφερε.

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι τις πρώτες εβδομάδες του 2021, οι έρευνες συνέχισαν να δείχνουν απογοητευτική οικονομική δραστηριότητα διευκρινίζοντας ότι πέρα από το πρώτο τρίμηνο, η οικονομία αναμένεται να αρχίσει να βελτιώνεται.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...