Στα… χαρακώματα Ρωσία και ΗΠΑ: Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη στην Ουάσινγκτον

Κλιμακώνεται άγρια η κόντρα ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ με την Μόσχα να ανακαλεί τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις, ενώ είχε προηγηθεί απίστευτη επίθεση του Τζο Μπάιντεν στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Μόσχα σύμφωνα με το «Sputnik» κάλεσε τον ρώσο επιτετραμμένο της στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ για διαβουλεύσεις ώστε να αναλυθούν οι δεσμοί με την Ουάσιγκτον.

Ο στόχος αυτής της κίνησης σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και την εκπρόσωπό του Μαρία Ζαχάροβα, είναι να αποφευχθεί μια μη αναστρέψιμη φθορά στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η Μόσχα ψάχνει, παράλληλα, τρόπους για να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες φέρνουν την ευθύνη για αυτή την κατάσταση σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ψυχροπολεμικός Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι φονιάς και θα υποστεί τις συνέπειες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει ότι ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας φονιάς» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες», σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Τετάρτη (17/03) από το τηλεοπτικό δίκτυο «ABC».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν εκτιμά ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «είναι ένας φονιάς», ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά: «Ναι το πιστεύω». Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει συνέπειες επειδή ηγήθηκε προσπαθειών με στόχο να στρέψει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και πως αυτές οι συνέπειες θα έρθουν σύντομα.

«Θα πληρώσει ένα τίμημα», δήλωσε ο Μπάιντεν στο «ABC News». Ερωτηθείς ποιο μπορεί να είναι αυτό το τίμημα, απάντησε «θα δείτε σύντομα».

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά αφού έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η οποία δόθηκε την Τρίτη (16/03), στη δημοσιότητα, στηρίζει τις κατηγορίες ότι ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, μια κατηγορία που η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη.

Ταυτόχρονα ο Μπάιντεν επισήμανε ότι «υπάρχουν πράγματα στα οποία είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να εργαστούμε μαζί», όπως η ανανέωση της συμφωνίας START για τα πυρηνικά, και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες ξέρουν ο ένας τον άλλο.

«Τον ξέρω σχετικά καλά», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό στις συνδιαλλαγές με ξένους ηγέτες, σύμφωνα με την εμπειρία μου… είναι απλώς να ξέρεις τον άλλο».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...