Σπίρτζης κατά Μητσοτάκη για τα δημοσιεύματα σε Guardian και Politico: Για πόσο θα διασύρεται η χώρα

Τα «βέλη» του κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή δύο δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο και συγκεκριμένα σε Guardian και Politico. «Για πόσο ακόμα θα διασύρει διεθνώς τη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη;» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Σπίρτζης και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «η χώρα μας διασύρθηκε διεθνώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τηρεί σιγή ιχθύος».

Το δημοσίευμα της Guardian έφερε τον τίτλο: «Είναι απίστευτο: οι Παππάς και Λαγός κυκλοφορούν ελεύθεροι» και υπογράφεται από τη δημοσιογράφο Έλενα Σμιθ. Σε αυτό τίθεται το ερώτημα «γιατί τα δύο καταδικασμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τρεις μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου».

Το Politico είχε δημοσίευμα με τίτλο «Αυξάνεται η αστυνομική βία εν μέσω lockdown στην Ελλάδα». Όπως γράφει χαρακτηριστικά «η Αθήνα δεν είναι ξένη σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Όμως, η πανδημία, λένε ακτιβιστές και βουλευτές της αντιπολίτευσης, σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Τους τελευταίους μήνες, έχουν υπάρξει καταγγελίες αστυνομικής βίας. Με την Ελλάδα να βρίσκεται υπό ένα δεύτερο lockdown από τον Νοέμβριο, αφού το δεύτερο κύμα ήρθε με μεγαλύτερη ορμή από το πρώτο, οι διαδηλώσεις απαγορεύονται και η αστυνομία έχει επιβάλει το συγκεκριμένο μέτρο, με αυτό που πολλοί περιγράφουν ως υπερβολική χρήση βίας».

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

«Παρότι χθες με δύο έγκυρα και εκτενή δημοσιεύματα των:
Τhe Guardian με τίτλο «Είναι απίστευτο: οι Παππάς και Λαγός κυκλοφορούν ελεύθεροι» της δημοσιογράφου Έλενα Σμιθ (ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ)
και Politico με τίτλο: «Αυξάνεται η αστυνομική βία εν μέσω lockdown στην Ελλάδα» της Νεκταρίας Σταμούλη (ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ)

η χώρα μας διασύρθηκε διεθνώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τηρεί σιγή ιχθύος.

Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει στα δημοσιεύματα, των δυο διεθνών δημοσιογραφικών οργανισμών.

Κατάργηση των διαδηλώσεων, αύξηση της αστυνομικής βίας, κατάχρηση εξουσίας και την ίδια στιγμή διαφυγή των καταδικασμένων ναζιστών της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, τρεις μήνες μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης τους είναι το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που παρουσιάζεται στα δυο δημοσιεύματα, αναδεικνύοντας τα πραγματικά ζητήματα δημοκρατίας και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της χώρας.

Δεν νιώθουμε καμία έκπληξη που η κυβέρνηση «απαξιεί» να απαντήσει ή έστω να σχολιάσει τους Guardian και το Politico.

Ας κατανοήσει όμως η κυβέρνηση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη ότι διασύρει τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία…»

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...