Σπίρτζης: Δεν θα επιτρέψουμε στο αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη να κορυφώσει τη δράση του (ηχητικό)

Για το περιστατικό με τον άνδρα των ΜΑΤ που κατέστρεψε την ανθοδέσμη που προοριζόταν για το μνημείο του Γρηγορόπουλου, την αστυνομική βία, τα τεστ στους αστυνομικούς αλλά και τη λάσπη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha και τους δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου και Βασίλη Σκουρή ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής είπε για:

– το περιστατικό με τον αστυνομικό που κατέστρεψε τα λουλούδια στο μνημείο Γρηγορόπουλου:

«O άνδρας των ΜΑΤ που κατέστρεψε τα λουλούδια προσέβαλε τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τη Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η χρήση αστυνομικής βίας με εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι γενικευμένη. H κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέχεται τη δράση ακροδεξιών θυλάκων μέσα στην ελληνική αστυνομία και τον αποτροπιαστικό
τρόπο με τον οποίο λειτουργούν».

– την αστυνομική βία και τη δράση του αστυνομικού κράτους επί κυβέρνησης Μητσοτάκη:

«Θυμάται κανείς στο πρόσφατο παρελθόν – και όχι μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ – να μπαίνουν αστυνομικοί στα σπίτια συμπολιτών μας όπως συνέβη στις περιπτώσεις Ινδαρέ και Καττή, να ασκείται σωματική βία στα μέλη των οικογενειών τους, να καταλήγει ο κύριος Καττής στον Ευαγγελισμό, να είναι ο κύριος Ινδαρές δεμένος στην ταράτσα του; Θυμάται κανείς, με τη συχνότητα που συμβαίνει σήμερα, να υπάρχουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε όποια γυναίκα περνάει μπροστά από συγκεκριμένες διμοιρίες των ΜΑΤ; Θυμάται κανείς να ασχολούνται, λόγω της νομοθεσίας ή των κανονιστικών διατάξεων που έχει περάσει η ΝΔ οι εισαγγελικές αρχές με τρεις πολιτικούς αρχηγούς, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γιάνη Βαρουφάκη;».

– τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Η ώρα να ζητηθεί η παραίτηση του κυρίου Χρυσοχοΐδη θα φτάσει αν συνεχιστεί και κορυφωθεί η βία και η επιβολή του δόγματος του τρόμου και της πάταξης από το αστυνομικό κράτος που χτίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

– τη στάση της Σοφίας Βούλτεψη ως προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης:

«Δεν αντιπαρατέθηκα με την κυρία Βούλτεψη. Η κυρία Βούλτεψη προήδρευε τη συγκεκριμένη διαδικασία και νομίζω ότι δεν τίμησε τον ρόλο της ως προέδρου της Επιτροπής. Εμείς δεν κάνουμε ακτιβισμούς με χαρτιά υγείας. Θεατρινισμοί είναι αυτά που γίνονται στην ΕΛ.ΑΣ και ο τρόπος που τη χειρίζονται».

– την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνονται συχνά τεστ στους αστυνομικούς:

«Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην αστυνομία που ανακοίνωσε ο υπουργός προκύπτει από τεστ που έχουν κάνει οι αστυνομικοί μόνοι τους. Δεν είναι λοιπόν ένα αξιόπιστο στοιχείο. Δεν έχουν κάνει τεστ οι αστυνομικοί που καθημερινά έρχονται σε επαφή με χιλιάδες πολίτες. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί νέοι στην αστυνομία και να μην εκδηλώνουν συμπτώματα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι φορείς του ιού.

Για αυτό καταθέσαμε τροπολογία σύμφωνα με την οποία όσοι έρχονται σε επαφή με τους πολίτες – και αυτό δεν αφορά μόνο τους αστυνομικούς αλλά και τους εργαζόμενους στα σωφρονιστικά καταστήματα που είναι κλειστές δομές – πρέπει σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα και σίγουρα όχι μεγαλύτερα των 15 ημερών να υποβάλλονται σε τεστ. Αυτές οι εξετάσεις πρέπει να συνταγογραφούνται και να είναι περιοδικές ώστε να μπορεί να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Αυτά όμως δεν τα ακούει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος».

– τις προσλήψεις αστυνομικών χωρίς εκπαίδευση:

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν προσλήψεις από το παράθυρο σε χιλιάδες αστυνομικούς, χωρίς τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων με αποτέλεσμα να μην έχουν αυτοί οι άνθρωποι εκπαίδευση. Όταν έχει προβλήματα ένας κλάδος όπως αυτός της αστυνομίας, τα προβλήματα αυτά τα έχει η κοινωνία στο σύνολό της».

– τη λάσπη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα:

«Έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να ρίξουν λάσπη σε όλους μας και κυρίως στον πρόεδρό μας. Δεν μας αγγίζει αυτή η τακτική. Η καθημερινή αλλαγή των σεναρίων από συγκεκριμένα κέντρα σχετικά με ένα παλιό σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας ως εξοχικό είναι ανάξια λόγου. Μια σειρά από ψέματα και από λάσπη πέφτουν στο κενό».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...