Σοβαρά προβλήματα στη Σάμο λόγω κακοκαιρίας: Πλημμυρισμένα σπίτια, κατολισθήσεις και κλειστά σχολεία (video)

Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που χτύπησε το Αιγαίο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να έχει προκληθεί στο νησί της Σάμου.

Η Σάμος περνά δύσκολες ώρες εξαιτίας της σφοδρής νεροποντής, που ξεκίνησε γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου και προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με  τον δήμαρχο του νησιού, Αλέξανδρο Λυμπέρη, αρκετά σπίτια γέμισαν νερό, με την πυροσβεστική να δέχεται γύρω στις 60 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων.

«Οι ζημιές είναι αρκετές και θα φτιαχτούν. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε τραυματισμούς», ανέφερε ο δήμαρχος στο SamosVoice, σημειώνοντας πως από νωρίς μηχανήματα του δήμου, σε συνεργασία με την Π.Ε. Σάμου, καταβάλλουν προσπάθειες αποκατάστασης.

Επιπλέον, στο λιμάνι Καρλοβάσου, έσπασε ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η γύρω περιοχή. Στην πλαγιά της Αγίας Τριάδας σημειώθηκαν κατολισθήσεις, όπως και στον δρόμο για Λέκκα και Κοσμαδαίους.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες της Δυτικής Σάμου (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) δεν λειτούργησαν την Τρίτη 2/2.

Συγκεκριμένα, παρέμειναν κλειστά:

  • το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Βουρλιωτών της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος
  • το Δημοτικό Σχολείο της Κοινοτήτας Παγώνδα
  • το Νηπιαγωγείο Ηραίου
  • το Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο της Κοινότητας Πύργου της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου

(Πληροφορίες από: samosvoice.gr/samos24.gr)

Φωτοηγραφίες: EUROKINISSI

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...