Σοκαριστική πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 16.000 νεκρούς στην Ελλάδα μέχρι τον Απρίλιο χωρίς μέτρα

Στη σοκαριστική πρόβλεψη για έως 16.000 νεκρούς από επιπλοκές του κορονοϊού στην Ελλάδα μέχρι τον Απρίλιο προχώρησε ο καθηγητής υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Αυτός θα είναι ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό με ανοιχτά σχολεία και λιανεμπόριο με τη μέθοδο click away και με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που ισχύουν ως σήμερα.

Μιλώντας στον Real FM, τόνισε πως χρειάζονται επιπλέον προληπτικά μέτρα όπως:

  • Αύξηση των τεστ ανίχνευσης κρουσμάτων στις 150.000 την ημέρα σε όλη την Ελλάδα, από 35.000 που γίνονται σήμερα, με αντιπροσωπευτικό σύστημα δειγματοληψίας
  • Σημαντική αύξηση των εμβολιασμών πάνω από τις 200.000 εμβόλια τον μήνα που υπολογίζουμε ότι θα μπορούν να γίνουν
  • Μείωση των ενεργών επαφών με αύξηση της τηλεργασίας και στοχευμένα μέτρα σε επιβαρυμένες περιοχές.

Όπως τόνισε «η χειρότερη περίοδος αναμένεται η περίοδος τέλος του Μάρτη και αρχές Απριλίου», προσθέτοντας ότι «από το Πάσχα κι έπειτα θα υπάρχει η Ανάσταση. Τα κρούσματα θα πέφτουν ραγδαία. Αλλά μέχρι τότε θα είναι δύσκολα. Πρέπει να πάρουμε προληπτικά μέτρα για να κάνουμε Πάσχα».

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια αύξηση κρουσμάτων λόγω των εορτών και την χαλάρωση των μέτρων αλλά από την Παρασκευή θα αρχίσει να κάμπτεται, είπε ο καθηγητής.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι διαφωνεί με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου, προκρίνοντας τις 25 Ιανουαρίου ως ιδανική ημερομηνία.

Παράλληλα χαρακτήρισε «Σολομώντεια λύση» το άνοιγμα μόνο δημοτικών και νηπιαγωγείων, επισημαίνοντας ότι θεωρεί ότι «ο λόγος που ανοίγουν είναι οικονομικός και όχι εκπαιδευτικός».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...