Σκέψεις για «μπλόκο» στον κωδικό «6» του 13033 για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

«Έξυπνα» μέτρα με τα οποία θα περιορίσουν την ανεξέλεγκτη μετακίνηση κάποιων πολιτών, αναζητούν στην κυβέρνηση για να τα εφαρμόσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και οι πρώτες προτάσεις έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι.

Μία από αυτές αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών από δήμο σε δήμο. Μέχρι τώρα, όποιος θέλει να αλλάξει δήμο, το κάνει χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6 κι έτσι καταφέρνει να είναι μέσα στο… πλαίσιο και να αποφύγει πιθανά πρόστιμα αν τον σταματήσουν για έλεγχο.

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι κάποιοι κάνουν κατάχρηση και ενώ για παράδειγμα δηλώνουν ότι πάνε για σωματική άσκηση, ο βασικός λόγος που αλλάζουν δήμο είναι διαφορετικός και δε δικαιολογείται βάσει των μέτρων. Αρκετοί για παράδειγμα χρησιμοποιούν το «6» αλλά αντί για τρέξιμο πάνε επίσκεψη σε άλλο δήμο.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην κυβέρνηση σκέφτονται να «μπλοκάρουν» τον κωδικό 6 για μετακίνηση σε διαφορετικούς δήμους, τουλάχιστον μέχρι το ισχύον lockdown και η παράταση που θα πάρει, ολοκληρωθούν.

Ουσιαστικά μια σκέψη είναι ο κωδικός 6 να αφορά αποκλειστικά μετακινήσεις με τα πόδια, χωρίς αυτοκίνητο ώστε να μη δύναται κανείς να απομακρύνεται πολύ από τον τόπο κατοικίας του.

Ένα έξτρα μέτρο που θα εφαρμοστεί θα είναι οι πιο ενδελεχείς έλεγχοι με διασταυρώσεις στοιχείων για τη χρήση του κωδικού 4.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...