Σενάριο για μάσκες μέχρι το… 2022 – Τι λέει ο Βατόπουλος για κορονοϊό

Το ενδεχόμενο της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας μπορεί να φαντάζει ως πολύ μακρινό, όπως επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση, δεν θα πρέπει, ωστόσο να αποκλειστεί, σε περίπτωση που η κατάσταση χειροτερέψει, αν κρίνει κανείς από αυτά που δήλωσε σήμερα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εξήγησε πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και αυτό το σενάριο αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά.

Εξήγησε, δε, πως πως τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα είναι τα εξής:

  • Βρίσκεται σε όλη τη χώρα
  • Έχουμε διασπορές κατά κύριο λόγο σε δομές, σε κλειστούς πληθυσμούς (γηροκομεία, εργοστάσια

Ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως κάθε τόσο βλέπουμε αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές που δεν τις περιμέναμε, όπως για παράδειγμα στα Ιωάννινα, φαινόμενο που χαρακτήρισε ως κλεφτοπόλεμο ανάμεσα σε εμάς και τον ιό.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι άγνωστο το πώς θα συμπεριφερθεί ο κορονοϊός. «Γίνεται παγκοσμίως προσπάθεια να διαρκέσει όσο το δυνατόν λιγότερο και με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Συνήθως, οι μεγάλες επιδημίες διαρκούν δύο με τρία χρόνια».

Σενάριο να φοράμε μάσκες μέχρι το 2022

Για τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους ο καθηγητής τόνισε ότι η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την μάσκα (τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς) όπου υπάρχει πολύς κόσμος, τόσο το καλύτερο, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες μέχρι το 2022.

Κλείνοντας, συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε χθες, επίσης στον ΣΚΑΪ, η κυρία Παγώνη, λέγοντας και ο ίδιος ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση τη δεδομένη στιγμή, θα πρέπει να αποφύγουμε τα ρεβεγιόν.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...