Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε σκηνές και με παγωνιά για ακόμα μία νύχτα οι πληγέντες (video)

Τις πληγές τους μετρούν και προσπαθούν να επουλώσουν όσο είναι δυνατόν οι σεισμόπληκτοι της Θεσσαλίας, που έχουν βρεθεί στον δρόμο από τη μια στιγμή στην άλλη, με τη γη να «τρέμει» συνεχώς κάτω από τα πόδια τους, μετά και τις δονήσεις που έγιναν την Πέμπτη (04/03) με τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και τη δύσκολη νύχτα που προηγήθηκε. Την ίδια ώρα που σύμφωνα με τους σεισμολόγους ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

Εκατοντάδες κτήρια, έχουν πάθει μεγάλες ζημιές και πολλά από αυτά είναι πλέον ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν τους ιδιοκτήτες τους. Κάπως έτσι, οικογένειες ολόκληρες και την Παρασκευή (05/03) περνούν ακόμα μία νύχτα, στην παγωνιά της σκηνής. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν ούτε αυτό και κοιμούνται μέσα σε αυτοκίνητα. Την ίδια ώρα που οι Αρχές λένε πως είναι σε επιφυλακή.

Τους στέλνουν τροχόσπιτα

Την ίδια ώρα, τα τροχόσπιτα φεύγουν από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών για τις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Θεσσαλίας.

Μετρούν τις πληγές τους και στο Δαμάσι

Ακόμα ένα δύσκολο βράδυ θα περάσουν και οι κάτοικοι στο Δαμάσι Λάρισας, που εκτός των άλλων, καταγράφονται προβλήματα και με το νερό, μετά τις απανωτές σεισμικές δονήσεις.

Πλέον είναι θολό και δεν είναι πόσιμο, ενώ σύμφωνα με τον «ΑΝΤ1» γίνονται και διακοπές στην ηλεκτροδότηση αφού πολλές κολόνες έχουν πέσει. Θερμαντικά σώματα αναμένεται να τοποθετηθούν στις σκηνές, για να βγει η κρύα νύχτα. Πάνω από το Δαμάσι, ένας βράχος μοιάζει να απειλεί το χωριού και αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή του.

Μέχρι στιγμής 841 σπίτια έχουν ελεγχθεί στην ευρύτερη περιοχή και από αυτά, τα 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα… Υπενθυμίζεται ότι μη κατοικήσιμα πάνω από 200 σπίτια σε Ελασσόνα και Τύρναβο, μετά τους ελέγχους που έγιναν την Πέμπτη (04/03), ύστερα από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ την Τετάρτη (03/03) των μετασεισμών που ακολούθησαν και των ζημιών που έγιναν.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...