Σεισμός στην Ελασσόνα: Δε θα λειτουργήσουν ούτε με τηλεκπαίδευση τα σχολεία – Συγκλονίζουν εικόνες από το δημοτικό στο Δάμασι

Εικόνα της κατάστασης που αφορά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας, θέλησε να έχει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία βρέθηκε την Κυριακή (07/03) στις πληγείσες περιοχές της Λάρισας που χτυπήθηκαν από τους σεισμούς στην Ελασσόνα. Και όπως έγινε γνωστό… «Δε θα λειτουργήσουν ούτε με τηλεκπαίδευση τα σχολεία». Την ώρα που συγκλονίζουν οι εικόνες από τις καταστροφές που υπέστη το Δημοτικό Σχολείο στο Δάμασι Τυρνάβου, εκεί όπου σώθηκαν 63 μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων και του διευθυντή, Γρηγόρη Λέτσιου.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις της, η κ. Μακρή τόνισε ότι θέλησε να έχει η ίδια πρωτογενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τα θέμα της εκπαίδευσης και των σχολείων της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός σημείωσε πως τα σχολεία των περιοχών που είναι κλειστά μετά από εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τέλος, μιλώντας για το σχολείο του Δαμασίου, από το οποίο με την στήριξη του διευθυντή και των εκπαιδευτικών, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μαθητών κατά την διάρκεια του σεισμού, παρά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη, η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου, υπενθυμίζοντας πως το συγκεκριμένο σχολείο είχε διακριθεί σε διαγωνισμό μεταξύ σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής στο δημοτικό σχολείου Δαμασίου στον Τύρναβο, Γρηγόρης Λέτσιος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διάσωση των 63 μαθητών, με τον ίδιο να τονίζει ότι απλά έκανε το καθήκον.

Εν τω μεταξύ, τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχασε ένας ηλικιωμένος, που είχε απεγκλωβιστεί από το γκρεμισμένο σπίτι του στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, από το σεισμό των 6 Ρίχτερ της προηγούμενης Τετάρτης (03/03). Σύμφωνα με το «larisanet.gr», πρόκειται για τον 83χρονο Χρήστο Γκέκα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, όταν ο εγκέλαδος σάρωσε το ορεινό χωριό της Ελασσόνας και γκρέμισε το σπίτι τους.

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη ο «αγώνας» για να στεγαστούν οι κάτοικοι που έχασαν τα σπίτια τους, ενώ διαρκείς είναι οι μετασεισμοί.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...