Σεισμός στη Σάμο: Βουβός πόνος στο νησί – Έτσι αποχαιρέτησαν τα δύο αγγελούδια (video)

Δυο νέα παιδιά που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή γιατί βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Οι καρδιές στη Σάμο ράγισαν σήμερα Κυριακή (1/11) για τον Άρη και την Κλαίρη, για τα δυο παιδιά που σκοτώθηκαν όταν έγινε ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ στο νησί.

Οι συμπολίτες τους χαιρέτησαν για τελευταία φορά τα δύο καμάρια τους. Πρώτα την Κλαίρη, μετά τον Άρη. Τα δυο παιδιά που ο σεισμός βρήκε καθισμένα σε ένα σκαλοπατάκι και τους στέρησε τη ζωή. Και στέρησε το χαμόγελο και τη ζωντάνια τους απ’ όσους τους γνώρισαν και τους αγάπησαν.

Τόσο στην κηδεία της Κλαίρης όσο και στην κηδεία του Άρη οι συμμαθητές τους προσέρχονταν στην εκκλησία ντυμένοι στα λευκά προκειμένου να τους συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία. Στην κηδεία τους βρέθηκε και το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα δυο παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια του τοιχίου και τα ανέσυρε, δυστυχώς, νεκρά.

Παρούσα στην κηδεία ήταν και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Η κ. Ζαχαράκη θα πραγματοποιήσει, επίσης, υπηρεσιακές συναντήσεις, ενώ παράλληλα θα επισκεφθεί και σχολικά συγκροτήματα.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στην κηδεία των παιδιών, φορούσαν μάσκες και κρατούσαν αποστάσεις. Βρέθηκαν, όμως, στο πλευρό των οικογενειών για να τους συμπαρασταθούν στην πιο δύσκολη μέρα της ζωής τους.

«Πήρε τη φίλη του αγκαλιά»

Μιλώντας το πρωί στον «ΣΚΑΪ», ο πατέρας του αγοριού, συγκλόνισε με όσα είπε για τον γιο του και τη φίλη και του απηύθυνε έκκληση να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα.

«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» τόνισε, συγκλονίζοντας, ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, πατέρας του Άρη που έχασε τη ζωή του μαζί με τη φίλη του Κλαίρη στο ισχυρό σεισμό 6,7 Ρίχτερ της Παρασκευής (30/10).

O κ. Κομνηνός δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του Άρη Γιάννη και τον πήγε στη σύζυγό του έψαχνε να βρει τον Άρη ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις.

Περιγράφοντας στο «ΣΚΑΪ» τα δραματικά γεγονότα, σημείωσε ότι πρώτα βρήκε με τον πατέρα της Κλαίρης τις τσάντες των παιδιών. Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη.

«Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το “παιχνίδι τελείωσε”», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη μνήμη των παιδιών μας… Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους», ήταν η δραματική έκκληση του Αλέξη Κομνηνού στην Πολιτεία.

«Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο», σημείωσε.

«Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των δύο παιδιών», τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Σάμο, όπου πήγε στο σημείο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα δυο παιδιά και άφησε λουλούδια.

Ο κ. Κομνημός είχε συγκινήσει και με το μήνυμά του στο Facebook για τον χαμό του γιου του και της φίλης του.

«Τα παιδιά προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν», τόνισε ο Γιώργος Μιαούλης, προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, πατέρας κι αυτός και ο άνθρωπος που βρήκε νεκρά τα δύο παιδιά.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...