Σεισμός στη Σάμο: Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους του νησιού – Σε σκηνές και ξενοδοχεία η φιλοξενία των πληγέντων (video)

Δύσκολη αναμένεται η αποψινή νύχτα για τους κατοίκους της Σάμου μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε το νησί, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο παιδιά.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, ενώ από φόβο κατάρρευσης σπιτιών, που ήδη έχουν υποστεί ζημιές, οι περισσότεροι κάτοικοι θα μείνουν το βράδυ στα αυτοκίνητά τους, σε σκηνές και σε ξενοδοχεία που προορίζονται για τη φιλοξενία πληγέντων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο νησί βρίσκονται κλιμάκιο της Πολιτικής προστασίας με παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά καθώς και κλιμάκιο της ΕΛΑΣ.

Στο Καρλόβασι έχει στηθεί ένα υπαίθριο γραφείο όπου οι κάτοικοι μπορούν να πηγαίνουν και να δηλώνουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια τους, ώστε το πρωί του Σαββάτου να αρχίσει η καταγραφή και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά και να δοθούν οι αποζημιώσεις που προβλέπονται.

Από Δευτέρα, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, αναμένεται η περιοχή να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να δρομολογηθούν γρηγορότερα οι απαραίτητες κινήσεις για την ανακούφιση των πληγέντων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...